• Twitter
  • Facebook

Credits: RCA

Op 17 mei, maar dan in 1986, komt Wax binnen in de Nationale Hitparade met ‘Right Between the Eyes’. Het nummer schreef de Britse band Wax voor hun debuutalbum ‘Magnetic Heaven’. Wax bestond uit Graham Gouldman (10CC) en Andrew Gold. De twee leerden elkaar kennen dankzij 10CC. In 1981 werkte deze band aan hun studioalbum ‘Ten out of 10’. Andrew Gold werd gevraagd door een A&R-medewerker van het platenlabel van 10CC om mee te spelen op het album. Gold besloot zich niet aan te sluiten bij de band, aangezien hij andere verplichtingen had.

Nadat 10CC in 1983 gestopt was als formatie vroeg Graham Gouldman aan Andrew Gold om meer tijd met hem door te brengen in Engeland. Ze werkten samen aan een album onder de naam World In Action. Hun singel ‘Don’t break my heart’ deed echter niets. Het duo besloot onder de naam Common Knowledge door te gaan, maar ook dit bleek geen commercieel succes op te leveren.

Dat veranderde, toen Graham en Andrew van platenlabel wisselden. Het duo begon te werken aan nummers voor een nieuw album en veranderden nogmaals van naam, ditmaal als Wax…… Nu met meer succes! ‘Right between the eyes’ sleepte een Alarmschijf binnen en bereikte de 24e plaats in de Nationale Hitparade. Een jaar later zou ‘Bridge to your heart’ het succes van ‘Right between the eyes’ overtreffen. In 1990 werd Wax ontbonden.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This