Ook in België stijgt de feestroes rondom het Eurovisie songfestival want Laura Tesoro is door met haar retro disco bijdrage WHAT`S THE PRESSURE. Gefeliciteerd! En wat zegt de internationale pers over Laura?

De Britse Telegraph: “België was de beste act van de avond. Tijdens de eerste halve finale waren we all over The Netherlands like a red light district rash. Maar nu overwegen we van kamp te veranderen. Zangeres Laura Tesoro bracht een van de meest aanstekelijke en opzwepende nummers van de wedstrijd.” Metro UK is wat gematigder : “Laura is een van de meest populaire sterren van deze Eurovision geworden”.

In Nederland zegt De Volkskrant: “Ook dit jaar kun je met een gerust hart sympathiestemmen op de benedenbuur. Laura Tesoro port de ingedommelde kijker wakker met een frisse hallo-hier-ben-ik-popkneiter, zo een die je al weken in je leven denkt te hebben. What’s The Pressure is geschreven door Selah Sue, maar heeft verder helemaal niks met Selah Sue te maken. Wel met de swing van Bruno Mars. En met Laura Tesoro.” Het AD: “Deze funky dansvloervuller zou zo maar eens goed kunnen zijn voor de Hollandse douze points.”

In Duitsland zegt De Stern : “verfrist de amper 19-jarige Laura Tesoro de wedstrijd met haar disconummer”. Dat klinkt overigens heel wat gematigder dan hun mening over Douwe Bob, die de Duitsers zien als enige die Rusland zou kunnen verslaan.

Volgens ARD kan het niet misgaan met een “choreografie à la Saturday Night Fever” van België. Zweden is streng, want dit zegt Aftonbladet : “De Belgische Amy Diamond, neen, Laura Tesoro heet ze, kan Queens Another one bites the dust bedanken voor haar finaleplaats vanavond”.

Goede kritieken dus uit het buitenland voor Laura en we wensen haar daarom ook heel veel succes zaterdag 14 mei, als België het Eurovisie Songfestival opent. Maak er een feestje van! Douwe Bob treedt voor Nederland aan op de derde (en winnende?) start positie.

 
Translate »
Share This