Op 5 januari 1974 kwam Wally Tax binnen in de Daverende Dertig met ‘Miss wonderful’. In de jaren zestig was hij de frontman van de Nederbeat band The Outsiders. In 1966 brak de groep door in Nederland met ‘Lying all the time’. Na het uiteenvallen van de groep start hij de groep Tax Free, met Outsiders-drummer Leendert Busch en de Amerikanen Jody Purpora (zanger, gitaar, toetsen) en David Oliphant (toetsen). De titelloze LP  wordt in New York opgenomen en in Amerika goed ontvangen. Het levert Tax zelfs een Billboard Award op, maar: commercieel succes blijft uit.

In 1972 besluit Wally te gaan voor een solo carrière en een jaar later verschijnt zijn soloplaat ‘Wally Tax’. ‘Miss Wonderful’ is de eerste single en werd de succesvolste single van Tax.  Het nummer is een arrangement van Hans Hollestelle, die ook gitaar speelt in het nummer. Dat jaar scoort Wally nog met drie andere singles, waaronder ‘It ain`t no use’.  De Amsterdamse zanger wint in datzelfde jaar ook een Zilveren Harp van de Stichting Conamus.  ‘Miss wonderful’ bereikt de 7e plaats in de Daverende Dertig.

Zijn laatste hit als uitvoerend muzikant was in 1977 met ‘Let’s dance’. Vanaf dat moment was Tax actief als schrijver voor onder anderen Lee Towers (‘It’s raining in my heart’) en de band Champagne (‘Rock ‘n’Roll Star’, ‘Oh Me Oh My Goodbye’ en ‘Valentino’).

 
Translate »
Share This