Bulgarije is één van de landen die zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival zojuist heeft bekend gemaakt. Het land is keert daarmee na enkele jaren terug. Bulgarije stuurt, na een interne selectie, Victoria Georgieva naar Rotterdam met het nummer ‘Growing up is getting old’.  Over de uiteindelijke keuze zegt Victoria: ‘Het was een heel moeilijke beslissing. Ik ben blij dat BNT, Ligna en mijn team volledig unaniem zijn in de keuze. De feedback van de fans heeft veel geholpen. De mening van muziek- en televisie-experts over heel Europa heeft ook veel gekozen. Voor mij was kiezen uit mijn zes liedjes het moeilijkst. Ze zijn allemaal heel speciaal voor mij. Maar toen we moesten kiezen tussen de twee liedjes die de meeste steun kregen van de kijkers en experts, Imaginary Friend en Growing Up Is Getting Old, wist ik welk liedje ik met heel mijn hart en ziel zou zingen op het podium in Rotterdam.’  In het nummer, dat qua sound doet denken aan Billie Eilish, vertelt de zangeres het verhaal van een reis van zelfontplooiing door terug te keren naar je roots. Bulgarije zal optreden in de tweede halve finale op 20 mei en staat torenhoog bij de bookmakers.

 
Translate »
Share This