De Gouden Radio Ring gaat naar ‘Veronica Inside’ van Wilfred Genee en zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen. Ook ‘Ekdom In de Morgen’ en ‘Somertijd’, beide van Radio 10, en Club Ondersteboven (Slam) en Mattie en Marieke (QMusic) waren genomineerd, maar piesten naast de pot. Vooraf was er de nodige ophef over de prijs. “Als Bram Krikke weer wint, is de RadioRing voorbij”, zei Wilfred Genee eerder. Maar ook met Veronica Inside als winnaar is deze verkiezing nietszeggend, want wie luistert eigenlijk naar dit weinig originele programma?

De Nederlandse radio kenmerkt zich tegenwoordig door een groot gebrek aan identiteit en originaliteit. Naast de NPO domineren Talpa en DPG Media (met Qmusic) de markt. “Je weet op een gegeven moment niet meer wie waar werkt. De diskjockeys bij Talpa wisselen nogal eens, van Radio 10, naar Radio Veronica, naar 538. Je raakt je identiteit een beetje kwijt”, zei eerder deze maand Lex Harding hier al over. Daarnaast draaien de meeste DJ`s op de radio veelal niet de muziek, die beluisterd wordt door het Nederlandse publiek. Het is dan ook geen wonder, dat mensen meer dan ooit zelf muziek streamen.

Terug naar het radio prijzenfestival: Bram Krikke won uiteindelijk ook, want hij sleepte voor de tweede keer de Zilveren Radio Ster Man binnen.“Wat een ontzettende eer dat ik ‘m weer in ontvangst mag nemen. Vorig jaar was het gênant, maar nu is het lekker. Tegen deze publieksprijs zeg ik Genee,” aldus een gevatte Krikke. QMusic had ook niets te klagen. Marieke Elsinga won de Zilveren Radio Ster Vrouw en Qmusic won de Award voor Beste Zender. Teveel eer voor een zender, die momenteel vier andere radiozenders voor zich moet dulden, als het gaat om de luistercijfers.

De Marconi Award voor Aanstormend Talent ging naar Emmely de Wit, DJ van NPO Radio 2. “Dit laat me niet onverschillig, dit is een fantastische prijs”, aldus de winnares.

 

 

 
Translate »
Share This