Vandaag zou Charles Aznavour 96 jaar zijn geworden. De Frans-Armeense zanger, tekstschrijver& acteur overleed echter twee jaar terug op 1 oktober in zijn slaap, in zijn eigen huis. Zijn carrière startte vroeg. Op negenjarige leeftijd begon hij al met acteren en dansen. In de jaren veertig vormde hij samen met Pierre Roche een muzikaal duo en spoedig koos hij de podiumnaam Aznavour.

Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en de VS. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem wachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met elf shows per week. Hij groeide uit tot één van Frankrijks grootste zangers en verkocht in zijn omvangrijke carrière meer dan 180 miljoen platen.

Hij scoorde in Nederland een aantal grote hits, waaronder ‘La Mamma’ , ‘Yesterday When I Was Young’, ‘The Old Fashioned Way’, ‘She’ en ‘Mes Emmerdes’. Daarnaast speelde hij ook in meer dan 60 films en werd hij door CNN en gebruikers van Time Online uitgeroepen tot ‘Entertainer of the Century’. (1998)

 
Translate »
Share This