Vandaag viert Marvin Lee Aday zijn 72e verjaardag. Je kent hem beter als Meatloaf, die in 1978 doorbrak met ‘Paradise By The Dashboard Lights’. Dat succes werd niet door iedereen verwacht, want volgens Mick Boskamp van Hitkrant zou het nummer geen hit kunnen worden, omdat het veel te lang was en ‘daar houden discjockeys nou eenmaal niet van’. Maar het werd een hit en hoe! De single bereikte de 1e plaats in de Nederlandse Top Veertig en tien jaar later, toen het opnieuw werd uitgebracht , werd het opnieuw een top tien hit.

Meatloaf kwam in Nederland in de picture dankzij het muziekprogramma Countdown, dat toen net was gestart. De rockzanger had al een tijdje het album ‘Bad Out Of Hell’ uit, dat maar matig liep, maar de getoonde video met Karla Davito sloeg in als een bom. Achteraf bleek, dat de donkerharige vamp het nummer helemaal niet zong: die credits waren voor Ellen Foley. Meatloaf`s debuut plaat ‘Bad Out Of Hell’ verkocht uiteindelijk een kleine 45 miljoen exemplaren. Ook de epische track ‘You Took The Words Right Out Of My Mouth’ van dat album was een big hit.

Het succes voor Meatloaf was zeker ook voor een groot deel te danken aan producer Jim Steinman. De twee deelden hun voorliefde voor theatrale rock en legden zo in 1975 al de basis voor het debuutalbum. In 1993 scoorde Meatloaf nog eens een nummer 1 hit. Dat lukte met ’I`d Do Anything For Love’. Met Ellen Foley kwam het uiteindelijk ook allemaal goed, want op eigen kracht scoorde zij met ‘We Belong To The Night’ ook een nummer 1 hit in Nederland.

 

 

 
Translate »
Share This