Vandaag viert Edward Reekers zijn 63e verjaardag. Hij begon zijn carrière bij Kayak. In 1978 verving hij zanger Max Werner die als drummer doorging. Het stemgeluid van Reekers leek enigszins op dat van Werner, maar minder rauw. Reekers bracht als zanger het grootste singlesucces voor Kayak. Zo werd “Ruthless Queen”, van het album ‘Phantom of the Night’, een dikke top tien hit in de Nederlandse Top Veertig. Deze track staat ook elk jaar genoteerd in de TOP 2000.  Andere hits met Reekers in Kayak, die in 1982 werd ontbonden, waren o.a. ‘Anne’ en ‘Seagull’.

Kayak werd in 1972 opgericht door Ton Scherpenzeel (toetsen), Pim Koopman (drums), Max Werner (zang), Jean Michel Marion (basgitaar) en Johan Slager (gitaar). Een jaar later al was ‘Lyrics’ hun eerste hit in de Veronica Top Veertig. Het nummer was afkomstig van hun debuutplaat ‘See see the sun’, net als de tweede single ‘Mammoth’. De muziek van Kayak leunde destijds naar Yes en kende een mengsel van de conservatoriummuziek van Scherpenzeel, de rocker Koopman en de scherpe stem van Werner.

Nadat Kayak werd ontbonden in 1982 was Reekers een van de zangers op het “Nostradamus”-project en hij werd naast zangeres Cindy Oudshoorn de leadzanger na het vertrek van Heerink na Nostradamus. (2005)  Reekers was betrokken bij veel andere albums van Nederlandse en Belgische artiesten en hij werkt ook mee als stem voor reclames en tekenfilms. Reekers is ook actief als acteur en regisseur, in het bijzonder bij nasynchronisatieproducties, waaronder de Harry Potter-films en diverse Disney-tekenfilms.

 
Translate »
Share This