Vandaag viert Dave zijn 76e verjaardag. De Nederlandse zanger vierde zijn successen vooral in Nederland in de jaren zeventig met Franstalige nummers.  Hij begon zijn carrière op 20-jarige leeftijd als de frontman van het combo Dave Rich & the Millionaires, waarmee hij in 1964 de single “Girl of my dreams” uitbracht. De voornaam van Dave Rich hield hij als zijn artiestennaam. In zijn begintijd zong Dave in het Nederlands. Hij deed met het Nederlandstalige ; Niets gaat zo snel mee’ aan het Nationaal Songfestival van 1969. Later schakelde hij over naar het Frans.

Met een bewerking van “Moonlight Serenade” van Glenn Miller, getiteld “Dansez maintenant” had hij in 1975 een grote hit in zowel Nederland als Frankrijk.  In Nederland bereikte deze single de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig. Ook ‘Nathalie’ en ‘Du côté de chez Swann’ verkochten in beide landen goed. Zijn teksten worden geschreven door zijn levenspartner Patrick Loiseau. Ook compileert Dave vaak Franse chansons tot medleys.

Toen halverwege de jaren tachtig zijn populariteit taande, ging hij zonder band optreden en maakte hij van zijn zangrepertoire een soort cabaretachtige voorstelling. Rond 1995 zat zijn zangcarrière weer in de lift. Hierna ging hij zich ook toeleggen op presenteerwerk voor de Franse televisie. Zo versloeg hij het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima Zorreguieta en een aantal malen het Eurovisiesongfestival.  In 2015 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 
Translate »
Share This