Vandaag viert Bryan Ferry zijn 74e verjaardag. Voordat de Britse zanger bekend werd als de frontman van rockband Roxy Music, werkte hij als docent kunst op een meisjesschool in Londen. Daarnaast kluste hij ook bij als restaurateur! In 1971 richtte hij samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Met een vaste kern bestaande uit Ferry zelf, Phil Manzanera, Andy Mackay en Paul Thompson en een serie wisselende muzikanten werden zij razend populair.

Ze inspireerden wereldwijd duizenden (vroege) punkrockers en legden bovendien een basis voor de new wave. Het nummer ‘Jealous Guy’, dat door John Lennon werd geschreven, was een van hun grootste successen. Maar ook nummers als ‘Do The Strand’, ‘Virginia Plain’ en ‘Avalon’ groeiden uit tot parels van de popmuziek.

Ook solo stond glamour boy Ferry zijn mannetje. Zo zijn ‘A hard Rain`s Gona Fall’, ‘Let’s Stick Together’, ‘The Price Of Love’(een cover van de Everly Brothers) en ‘Slave To Love’ grote hits. De verkoopcijfers van zowel Roxy Music als Ferry’s solowerk gezamenlijk overschrijden wereldwijd de grens van 30 miljoen platen.

 

 

 
Translate »
Share This