Vandaag viert Annie Lennox haar 65e verjaardag. Als kind bezocht ze een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen. Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists. Met deze groep scoorde ze in 1979 een gouden plaats voor de Dusty Springfield cover ‘I Only Wanna Be With You’.

Met de Eurythmics was Annie nog veel succesvoller. Bij deze band werkte ze ook samen met Dave Stewart. Dat was best bijzonder, want in 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over. Toch besloten ze als muzikaal duo verder te gaan onder de naam Eurythmics. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.
Maar toen kwam in 1983 het tweede album ‘Sweet Dreams’ (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer Amerika en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Daarna volgen nog veel meer top tien hits, zoals ‘Who’s That Girl’, ‘Sexcrime’ en ‘There Must Be An Angel’.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar waren gegaan, ging ze verder als soloartiest. Haar eerste plaat ‘Diva’ was een internationaal succes, waar o.a. de hit ‘Why’ van afkomstig is. In 1986 kreeg ze een Grammy Award voor de single ‘No More I Love You`s’. In 2008 werd Lennox uitgeroepen tot een van de honderd beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

 

 

 
Translate »
Share This