Vandaag blaast Art Garfunkel 77 kaarsjes uit. Gefeliciteerd! Dat vieren we graag even mee met een aantal mooie muzikale momenten uit zijn leven. Al op jonge leeftijd, begon hij met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers, samen met Paul Simon, die hij toen al kende van school. Ze richtten samen een bandje op en begonnen met kleine optredens. Ze noemden zich Tom & Jerry en kregen onder die naam ook hun eerste opnamecontract. “Hey Schoolgirl” was een nummer dat ze zelf geschreven hadden. Het succes bleef echter uit.

Art & Paul gingen daarop ieder hun eigen weg, maar in 1963 komt het tweetal toch weer bij elkaar. Vier jaar komt hun carrière als duo in een stroomversnelling, doordat hun muziek gebruikt werd voor de film The Graduate. Met hun easy listening en mild maatschappijkritische nummers scoorden ze grote top 40 hits, zoals “The Sound of Silence”, “Homeward Bound”, “Mrs. Robinson”, “The Boxer”, “Bridge Over Troubled Water”, “Cecilia” en hun nummer 1 hit “El Condor Pasa”.

In 1973 gaan Simon & Garfunkel uit elkaar. Art richt zich niet direct op muziek, maar gaat acteren in verschillende films. In 1979 scoort hij zijn grootste hit met het nummer ‘Bright Eyes’. Deze titelsong voor de film Watership Down bereikte de 1e plaats van de Top 40 en werd de grootste hit in 1979.

 

 

 
Translate »
Share This