• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Island Records en Interscope kondigen vandaag de release aan van ‘Songs Of Surrender’ – een verzameling van 40 baanbrekende U2-nummers uit de catalogus van de band, opnieuw opgenomen en opnieuw ontworpen voor 2023 in sessies verspreid over de afgelopen twee jaar, die volledig worden uitgebracht op vrijdag 17 maart . Het eerste nummer dat beschikbaar komt van deze gloednieuwe set opnames is het anthemische ‘Pride (In The Name Of Love)’.

‘Songs Of Surrender’ is samengesteld en geproduceerd door The Edge en ziet de band enkele van de meest gevierde nummers van hun meer dan 40-jarige carrière opnieuw bezoeken, waaronder ‘With Or Without You’, ‘One’, ‘Beautiful Day’, ‘Sunday Bloody Sunday’ en ‘Invisible’, voor een muzikale heruitvinding die resulteert in een volledig nieuwe opname van elk nummer, inclusief de arrangementen en, in sommige gevallen nieuwe teksten.

The Edge zei over het project: “Muziek stelt je in staat om tijd te reizen, en we werden nieuwsgierig om erachter te komen hoe het zou zijn om onze vroege liedjes terug te brengen naar het heden en ze het voordeel te geven, of anderszins, van een 21e-eeuwse heruitvinding”.  Hij vervolgt: “Wat begon als een experiment ontwikkelde zich al snel tot een persoonlijke obsessie omdat zoveel van onze liedjes zwichtten voor een nieuwe interpretatie. Intimiteit verving postpunk urgentie. Nieuwe tempo’s, nieuwe toetsen en in sommige gevallen nieuwe akkoorden en nieuwe teksten kwamen binnen. Een geweldig nummer, zo blijkt een beetje onverwoestbaar.”

 
Translate »
Share This