• Twitter
  • Facebook
Credits: Ailura, Wikipedia

Vandaag viert Trijntje Oosterhuis haar 50e verjaardag. Gefeliciteerd! De veelzijdige zangeres brak in de jaren negentig door met haar broer Tjeerd in Total Touch. Haar eerste schreden in de muziek zette ze als kind in de kindermusical ‘Wordt er in de ruimte ook gelezen? van Marjan Berk.’ (ook samen met haar broer) De eerste schreden van Total Touch zijn wat onduidelijk. De eerste versie van de groep (met o.a. leden uit Blizz) treedt al op in 1988, wint een jaar later het Scholenpopfestival en in 1990 ook nog eens de finale van de Kunstbende-wedstrijd. In 1990 staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Het debuutalbum ‘Total Touch’ verschijnt in het voorjaar van 1996 en is goed voor een platina verkoop van meer dan 100.000 stuks. De eerste hit van Total Touch werd ‘Touch Me There’ (1996)  In datzelfde jaar werd de opvolger ‘Somebody Else`s Lover’ de grootste hit van de groep en bereikte de top drie van de Nederlandse Top Veertig. In 1996 kwam ook haar eerste solo single uit. ‘De Zee’ werd het officiële thema nummer van de Amsterdam Arena. Met Marco Borsato belandden twee duetten even hoog: ‘Wereld Zonder Jou’(1997) en ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’. (2013)

Trijntje Oosterhuis was van 2012 tot en met 2014 coach bij het programma, dat nu onder vuur ligt: The Voice of Holland. Van 2012 tot en met 2017 maakte Oosterhuis deel uit van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. In 2015 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival. Het liep uit op een farce. Met het, door Anouk geschreven ‘Walk Along’, werd geen finaleplek gehaald. Haar bijzondere kledingkeuze hielp ook niet echt.

Afgelopen week gaf Trijntje nog twee optredens in het Amsterdamse Concertgebouw. Samen met de broers Xander en Polle Vrienten en het Residentie Orkest liet ze symfonische bewerkingen horen van nummers van Henny Vrienten. “Het was hartverwarmend en ontroerend, omdat we zijn muziek vierden maar hij er zelf niet meer bij was. Het album Trijntje zingt Vrienten met Vrienten was al in de maak toen Henny nog leefde. Dat hebben we, met zijn goedkeuring, kort na de begrafenis afgemaakt.”

 
Translate »
Share This