Aanstaande zaterdag 16 mei 2020 vanwege de corona pandemie helaas geen Eurovisie Song Festival Finale in Rotterdam, maar wel een heel mooi alternatief: Eurovision: Europe Shine a Light!  Live vanaf het Mediapark in Hilversum worden de 41 artiesten die dit jaar mee zouden doen met het Eurovisie Songfestival, alsnog  in de spotlight gezet Daarnaast zijn in deze speciale show optredens te zien van winnaars van de afgelopen 65 jaar.

Ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal van de partij zijn. Jeangu MacRooy brengt samen met alle andere 40 deelnemers het nummer ‘Love Shine A Light’. En uiteraard hoor je ook al deelnemende liedjes van 2020, maar dan in een verkorte uitvoering. Naast ‘Arcade’ zal Duncan Laurence voor het eerst zijn nieuwe single en voormalige Hitzound Smash, ‘Someone else’ live zingen. Ilse DeLange gaat in de Eurovisie show, samen met Michael Schulte, het winnende Duitse lied ‘Ein Bisschen Frieden’, zingen. O.a. ook Gali Atari (Milk & Honey), Netta, Måns Zelmerlöw, Marija Šerifović en natuurlijk Johnny Logan ontbreken niet in Eurovision: Europe Shine a Light.

Vandaag gaan sterke geruchten de ronde dat ook ABBA in de show te zien zal zijn. De groep, waarvan een comeback een kleine twee jaar terug werd aangekondigd, won in 1974 het Songfestival in het Britse Brighton’. De comeback zou gepaard gaan met de release van twee nieuwe singles: ‘I Still Have Faith In You’  en ‘Don`t Shut Me Down’. Jan Smit zal zaterdagavond aankondigen dat ABBA fans zeker naar de show moeten gaan kijken. Is het mogelijk dat ABBA het podium van de grote Songfestival show (16 mei) zal gebruiken om deze nummers te laten horen? Dat waarschijnlijk niet, maar ABBA laat zijn gezicht zien in Europe Shine a Light. Het winnende ‘Waterloo’ uit 1974 geldt nog altijd als het meest populaire nummer van het Songfestival ooit en voert ook de Songfestival Top 100 Allertijden editie van 2020 aan. De presentatie van Eurovision: Europe Shine a Light is in handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

 
Translate »
Share This