Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 18 januari 1982 viel de keuze van Frits Spits op ‘See you tonight’ van Tower.  Een keuze die na al die jaren nog steeds is blijven hangen! “Dit is de power van Tower”: brulde Frits vol overgave in zijn veelbeluisterde Avondspits.

Tower is een uit Den Haag afkomstig bandje met Marian Pijnaker (zangeres, tamboerijn), Cor van der Hoogt (gitarist, zang), Ton Hoogeboom (drum), Ben Peterzen (bassist) en Henk van Loon (toetsenist). Het bombastische ‘See you tonight’ was afkomstig van hun album ‘Titan’. De plaat werd gemaakt met een team van muzikanten en producers dat achter acts zat als Rubberen Robbie en The Surfers zit en zelfs ook hits voor André Hazes schreef en inspeelde (‘Een Beetje Verliefd’).  Met ‘See you tonight’ stond Tower 8 weken genoteerd in de Nederlandse Top Veertig en bereikte de 11e plaats. Van het album zou later dat jaar ook ‘Going home’ een hit worden.

Na Tower gingen Van der Hoogt en Pijnaker in 1985 verder onder de naam Split Decision en brachten de single ‘Action’ uit. Dat de band nu nog steeds veel fans heeft, bleek uit de vele enthousiaste reacties voor een Meet & Greet, dat voor afgelopen december stond gepland. Deze is verplaatst, vanwege de corona pandemie uiteraard. Als het meezit, wordt het maart. En nu de speakers op volle kracht: ‘See you tonight’!!!

 
Translate »
Share This