• Twitter
  • Facebook
Credits: Neil Thompson, Wikipedia

Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022.

In de Kluis diepen we vandaag deze mooie single op uit het jaar 2000. De band heet Toploader en het nummer ‘Achilles heel’, geschreven door Dave Eringa. De Britse indieband werd opgericht in 1997 en brak drie jaar later door in Nederland met ‘Dancing in the moonlight’, een cover van King Harvest’s “Dancing in the Moonlight”, Dit nummer behaalde de top 10 in Engeland en werd bekroond in eigen land met platina. Bij ons bereikte het liedje de 16e plaats in de Nederlandse Top Veertig. ‘Dancing in the moonlight’ stond op de LP Onka’s big moka’, net als ‘Achilles heel’.

‘Achilles heel’ werd al in 1999 op single uitgebracht en bezorgde de band optredens op de Britse popfestivals Glastonbury en Reading. Toen nog een kleine hit in Engeland. Maar na het succes van ‘Dancing in the moonlight’ behaalde ‘Achilles heel’ alsnog de 8e plaats in Engeland. Niet in Nederland, want het nummer flopte na 5 weken notering in de Tipparade. Zonde, toch?

 
Translate »
Share This