We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 91 maken we vandaag de nummers 90 tot en met 81 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

90     Jett Rebel – Lucky Boy

Met LUCKY BOY sleepte Jett Rebel een 3FM Megahit binnen. En wat een lekkere plaat is dit! Op 4 februari 2017 geeft hij zijn grootste show ooit: dan geeft Jett Rebel een concert in Ahoy Rotterdam. LUCKY BOY is afkomstig van het album “Don`t Die On Me Now”.

 

 

89     Rob Dekay – Alles Gaat Voorbij

Zanger en liedjesschrijver Rob Dekay uit Deventer is een nieuw talent bij het label Top Notch. Met zijn debuut single TIKKEN VAN DE TIJD is het gelijk raak. De track staat op zijn EP ‘Alles Gaat Voorbij’. Heerlijke eigenzinnige soulvolle country-pop waar we bij Hitzound in 2017 veel meer verwachten.

 

 

88     Xavier Rudd – Follow The Sun

Wederom een plaatje die bekendheid verwierf dankzij reclame. Het nummer I FOLLOW THE SUN van Xavier Rudd werd ingezet door het reisbureau Sunweb. Het nummer staat op “Spirit Bird”, het zevende studio album van de Australische multi-instrumentalist Xavier Rudd.

 

 

87     Causes – All For Us

Dit plaatje uit het voorjaar van de indie pop band The Causes, afkomstig uit Utrecht met als frontman de Britse zanger Rupert Blackman, zijn we bepaald niet vergeten. ALL FOR US werd door de band geschreven en staat op hun debuutalbum “Under Bridges That You Built for Me”. Fijne plaat!

 

 

86     Roosevelt – Colours

De jonge producer was één van de ontdekkingen dit jaar op Lowlands . De single COLOURS is afkomstig van het titelloze debuut plaat, dat in de nazomer uitgeroepen werd tot Album van de Week op 3FM. Roosevelt is afkomstig uit Keulen en maakte drie jaar geleden zijn debuut in de muziek scene met de EP “Elliot”. Roosevelt is volgens ons een belofte voor 2017!

 

 

85     Bökkers – Iederene Hef Een Reden

In het ochtendprogramma van Giel op 3FM speelden de Bökkers IEDERENE HEF EEN REDEN, een eigenzinnige cover van Matt Simons. De hertaling valt zo goed in de smaak, dat besloten werd om de track uit te brengen. De Bökkers brachten eind mei het live album ‘Live & Knetterhard’ uit. Het nummer is één van de meest bekeken tracks op Hitzound dit jaar.

 

 

84     Alvaro Soler – Sofia

De zomerhit van 2016 is toch wel SOFIA van Alvaro Soler. Het nummer is de meest bekeken single op Hitzound. Vorig jaar scoorde hij ook al een grote zomerhit met EL MISMO SOL. De latin boy komt volgend voorjaar naar Nederland. Op 4 maart staat hij op het podium van de Melkweg in Amsterdam. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

83     Duke Dumont – Ocean Drive

Duke Dumont leverde dit jaar deze vette track af. OCEAN DRIVE werd in Australië en Nieuw Zeeland bekroond met platina. Zijn echte naam is Adam Dyment en als Duke Dumont brak hij in 2013 door in Nederland als DJ, singer-songwriter met 100% PURE LOVE, waarmee hij de 18e plaats bereikte in de Nederlandse Top 40.

 

 

82     Gnash ft. Olivia O` Brien – I hate U, I Love U    

Met I HATE U, I LOVE U braken Gnash & Olivia O’Brian internationaal door. Zelf omschrijven de Amerikaanse zanger/producer Gnash & Olivia O’Brian hun single kort en bondig: “Missing someone sucks, but it’s important to feel.” Het nummer is afkomstig van het tweede minialbum “Us” van Gnash.

 

 

81     Amir – J`ai Cherché

J`AI CHERCHÉ was één van de sterkste bijdrages dit jaar aan het Eurovisie Song Festival. De Frans-Israëlische zanger Amir Haddad deed mee voor Frankrijk. Het behaalde een verdienstelijke zesde plaats in Stockholm. Hij schreef de track zelf. J`AI CHERCHÉ is afkomstig van zijn tweede album “Au cœur de moi”.

 

 

 

 

 
Translate »
Share This