We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 91 maken we vandaag de nummers 60 tot en met 51 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

60 Broederliefde – Jungle

Voor Broederliefde, de rapformatie rond Emms, Jerr, Sjaf en Mella, is 2016 het absolute top jaar. JUNGLE is één van de populairste tracks dit jaar. JUNGLE is één van de meest gestreamde tracks voor 2016. Op dit moment is de teller voor JUNGLE royaal over de 20 miljoen streams. Het nummer komt van de platina verkochte plaat “Hard Work Pays Off 2”.

 

 

59 Frans – If I Were Sorry

Het hoogst genoteerde Eurovisie songfestival nummer komt van de Zweedse17 jarige zanger Frans. Zijn echte naam is Frans Jeppsson-Wall en in 2008 bereikte hij al eens de nummer 1 positie in de Zweedse charts met een EK-lied. Het nummer IF I WERE SORRY is simpel, maar blijft makkelijk hangen. Slim geschreven door Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson en Frans Jeppsson Wall!

 

 

58 Rondé – Why Do You Care

De Nederlandse band Rondé sleepte met WHY DO YOU CARE deze zomer een 3FM Megahit binnen. Dat was niet voor het eerst. Ook hun vorige hits RUN en WE ARE ONE werden Megahits. Het nummer WHO DO YOU CARE van zangeres Rikki Borgelt en de rest van de band is het voorproefje van het tweede album waar we zeer nieuwsgierig naar zijn.

 

 

57 Adele – Water Under The Bridge

Voor de tweede maal komen we Adele tegen in de lijst. Met WATER UNDER THE BRIDGE komt de Britse deze week binnen in de Top 40. Deze fijne track komt van het album “25”, dat net als het vorige jaar, ook dit jaar de meest verkochte en gestreamde album van Nederland is. De plaat is wereldwijd al ruim meer dan 20 miljoen maal verkocht. Adele gaat trouwens in februari 2017 optreden tijdens de uitreiking van de Grammy’s.

 

 

56 Anderson .Paak ft. TI – Come Down

Met COME DOWN heeft .Paak zich genesteld in het jaaroverzicht van Hitzound. De track is afkomstig van .Paak`s tweede album “Malibu”, dat de sfeer ademt van jaren zeventig-funk en –soul, zonder dat het retro wordt. Deze sound wordt helemaal hot in 2017, hopen we! Niet te geloven, maar .Paak begon ooit als drummer bij American Idol. De jonge rapper heeft sinds een maandje of twee zijn nieuwe album “Yes Lawd” uitgebracht.

 

 

55 Diggy Dex & Paul de Munnik – Laten We Dansen

2016 was een productief jaar voor Diggy Dex. Na zijn platina single MORGEN KOMT HET GOED verraste Diggy Dex met deze track LATEN WE DANSEN, een samenwerking met Paul de Munnik. Dit nummer schreef Diggy Dex zelf en heeft een speciale betekenis : “Deze track heb ik geschreven voor mijn zusje Anna Hauserer wiens dochtertje Rebel afgelopen februari is geboren met een ernstige hersentumor. Deze moet er om voor de hand liggende redenen uit, maar dit kost veel tijd en bovendien veel geld: € 200.000,- om precies te zijn. De manier waarop mijn zusje en haar vriend ondanks deze strijd vol optimisme door het leven gaan heeft mijn liefde en bewondering. Dus bij deze: Laten We Dansen!”

 

 

54 Red Hot Chili Peppers – Dark Necessities

De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers sleepte met DARK NECESSITIES een 3FM Megahit binnen. De producer van het album is Nigel Godrich, dezelfde als van Radiohead . Frontman Anthony Kiedis: “Deze plaat was moeilijker dan de vorige platen. We hadden twintig of dertig nummers geschreven en waren klaar om op te gaan nemen, en toen brak bassist Flea zijn arm met snowboarden. Verder opnemen ging niet meer en toen stapte ook de producer nog op. Je kunt je voorstellen dat we ons toen een beetje verloren voelden.” Dat hoor je absoluut niet terug op deze heerlijke track!

 

 

53 Emeli Sandé – Hurts

HURTS is de comeback single van de Schotse Emeli Sandé. Het nummer werd geen hit in de Top 40, maar deze track kan echt niet ontbreken in het jaaroverzicht. HURTS komt van haar tweede album “Long Live The Angels”, dat op 11 november uitkwam. Op 29 maart 2017 komt Emeli naar de Heineken Music Hall (Amsterdam) . Reken maar dat wij vooraan zullen zitten! Ga jij ook? Check op Hitzound dan de Ticketmaster. Nu genieten van HURTS.

 

 

52 Lucas Hamming – Are You With Me

ARE YOU WITH ME is de thema-song van Serious Request en is de laatste Megahit van 3FM dit jaar. Alle opbrengsten voor de single gaan naar kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Deze stille ramp kost elke 35 seconden een kinderleven. Lucas hoopt dat zijn bijdrage veel geld zal opleveren: “Ik vind het bijzonder dat ik met mijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request 2016 en daardoor een verschil kan maken in hopelijk zoveel mogelijk kinderlevens.” ARE YOU WITH ME, die ga je toch dowloaden/ streamen?

 

 

51 Radiohead – Burn The Witch

Ook de Britse band Radiohead maakte dit jaar een comeback. Met BURN THE WITCH bereiken ze de 51e plaats in het Top 100 jaaroverzicht van Hitzound. Deze fijne track komt van het album “A Moon Shaped Pool” dat met goud werd bekroond in Groot Brittannië, Frankrijk en Canada. De toffe stop-motionanimatie video werd geregisseerd door Chris Hopewell, die eerder al in de prijzen viel voor Radiohead`s single THERE THERE.

 

 

 

 
Translate »
Share This