We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 41 maken we vandaag op Tweede Kerstdag de nummers 40 tot en met 31 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

40 Kensington – Sorry

(Eindelijk) Andere koek van Kensington! De grootste rockband van Nederland dropt een rockballad. SORRY is één van de beste tracks van Kensington naar ons oordeel en verdient daarom deze mooie notering. Het nummer komt van de plaat “Control” en werd uitgeroepen tot alarmschijf op 538. De band speelt volgend jaar weer in het Ziggo Dome. Voor een derde keer op rij! Op 24 en 25 november 2017 staan ze in de Amsterdamse concertzaal. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

39 MØ – Final Song

Dit voorjaar kwam deze catchy tune uit van de Deense electropop-zangeres MØ. FINAL SONG is de titel van de track. Het nummer is geschreven door MØ en Noonie Bao samen met MNEK die ook het nummer heeft geproduceerd. Het is in Nederland haar eerste solo hit. Samenwerkingen gaan haar retegoed af. LEAN ON, samen met Major Lazer werd in Nederland Hit van het Jaar (2015) en COLD WATER met Justin Bieber (2016) bereikte net als LEAN ON een 1e plaats in de Top 40.

 

 

38 Imany – Don`t Be So Shy ( Filatov & Karas Remix)

Eén van de succesvolle Hitzound Smash keuzes voor dit jaar kwam van de Franse zangeres Nadia Mladjao, beter bekend als Imany. Ze komt uit een Comorese familie. Het woord imani betekent geloof in het Swahili (afkomstig uit het Arabische woord ايمان – imaan). Haar muziek is een mengeling van Folk, Blues en Soul. Voordat ze aan een zangcarrière begon was ze eerst atleet en daarna mannequin, o.a. voor Calvin Klein. In 2011 verscheen haar debuutalbum “The Shape of a Broken Heart”, waarvoor ze een platina plaat ontving in Frankrijk en Polen. De remix voor DON`T BE SO SHY werd een Europese zomerhit.

 

 

37 Chef Special – Amigo

Eindelijk weer een nieuwe single van de Cheffies dit jaar. Je kunt niet eeuwig blijven teren op IN YOUR EYES, hoe lekker die track dan ook was. Chef Special speelde de afgelopen zomer in Amerika, waar ze de support act waren van Twenty One Pilots. AMIGO was steevast het nummer, waar ze hun shows in Amerika mee openden. Deze fijne single is de voorloper van een nieuw album in 2017. De band komt op 7 oktober 2017 naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

36 Editors – All The Kings

ALL THE KINGS is afkomstig van het album “In Dreams”, dat in oktober 2015 verscheen. Van deze plaat mag je ALL THE KINGS een behoorlijk uitbundige track noemen die zware lyrics compenseert met een stevige portie synthesizers. Het resultaat is deze fijne uiterst dansbare track van de Britse indie rockband. We love it!

 

 

35 Youngr – Out Of My System

Nog niet zo lang terug Megahit op 3FM is OUT OF MY SYSTEM van de muzikale duizendpoot Youngr! Alle instrumenten op het nummer bespeelde dit upcoming talent zelf. Daarnaast produceerde hij OUT OF MY SYSTEM ook zelf. Youngr heeft Londen als zijn uitvalsbasis en schrijft ook songs voor andere artiesten, zoals voor Cher.

 

 

34 Bastille – Good Grief

Bastille maakte dit jaar een geslaagde comeback met hun album “Wild World”, dat ruim drie jaar eerder vooraf gegaan werd door hun met goud bekroonde debuut “Bad Blood”(2013). GOOD GRIEF is de eerste single van de nieuwe plaat. Het nummer werd bekroond met een Hitzound Smash en alarmschijf en stond 19 weken genoteerd in de Top 40.

 

 

33 The Weeknd – I Feel It Coming

Eén van de nieuwste hits in het jaaroverzicht van Hitzound is I FEEL IT COMING van The Weeknd. Met deze track staat de Canadese singer-songwriter en producer stevig genoteerd in de Top 100. Het nummer staat op het album “starboy”en is een samenwerking met Daft Punk. De single werd alarmschijf op 538. Het titelnummer STARBOY komt nog langs kunnen we alvast verklappen!

 

 

32 Robbie Williams – Party Like A Russian

Ook Robbie Williams maakt in 2016 een geslaagde comeback. Drie jaar na “Swing Both Ways” verschijnt dit najaar “The Heavy Entertainment Show”, dat zomaar op # 1 binnenkwam van de Album Top 100 en al bekroond is met goud. PARTY LIKE A RUSSIAN is de eerste single die in Rusland slecht is ontvangen, want daar mag de Brit zich niet meer vertonen. Het nummer klinkt als een heuse James Bond thema song. Niet in het minst door oorstrelende strijkers en een heus mannenkoor.

 

 

31 The XX – On Hold

Heerlijke plaat van The XX . ON HOLD viel niet alleen hier op bij de redactie van Hitzound, maar ook bij 3FM, waar het nummer Megahit werd. De totstandkoming van de nieuwe single was geen gemakkelijke geboorte. Op één of andere manier liep het niet zoals de Britse indie popband het voor ogen had : “We waren door de ideeën heen voor deze track en toen bleek deze sample als laatste redmiddel het hele liedje ineens aan elkaar te lijmen.” Het gaat om de sample van de Top 40 hit I CAN`T GO FOR THAT van Hall & Oates. ON HOLD is een voorproefje van het derde album “I See You”, dat op 13 januari zal uitkomen. The XX komt op 13 februari naar de Heineken Music Hall. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster.

 

 

 
Translate »
Share This