We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 31 maken we vandaag de nummers 30 tot en met 21 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

30 Drake – One Dance

2016 is het jaar van Drake. ONE DANCE is de Single van het Jaar 2016 bij de GfK Single Top 100. ONE DANCE is nu ook de meest gestreamde single ter wereld. Het nummer passeerde in oktober namelijk al de 8 miljard grens op Spotify en verslaat daarmee LEAN ON van Major Lazer. Daarnaast scoorde Drake dit jaar de meeste AMA-Nominaties ooit en behaalde als eerste ooit 1 miljard streams op Apple Music met zijn album ‘Views’. ONE DANCE hadden we bij bij ons ook al snel in het vizier, want de track werd uitgeroepen tot Hitzound Smash dit voorjaar.

 

 

29 James Arthur – Say You Won`t Let Go
Met SAY YOU WON`T LET GO nestelt de voormalige Britse X-Factor winnaar James Arthur zich dit jaar in het jaaroverzicht. Zijn grootste hit in Nederland ooit. Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn voor de Brit. Door zwaar in de put gezeten te hebben en zelfs zelfmoordneigingen te hebben gehad, heeft hem heel veel inspiratie opgeleverd om gevoelige songs te schrijven. De track SAY YOU WON`T LET GO schreef Arthur samen met Neil Richard Ormandy en Steve Solomon en staat op zijn nieuwe plaat “back From The Edge”.

 

 

28 Neiked – Sexual

Deze plaat is toch wel een kleine mysterie, want wie zit er achter Neiked? Het gaat om een project van de Zweedse producer Victor Rådström. Hij schakelde de Britse zangeres Dyo in voor de vocals en het nummer is op weg naar het binnenslepen van 40 miljoen streams. Toch heeft deze sexy track de Top 40 niet gehaald. Voor ons geen belemmering om de potentie van deze song te herkennen! Van deze producer gaan we meer horen.

 

 

27 Ed Struijlaart – Like December

Op de valreep van het nieuwe jaar kwam de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart met deze mooie track! Over de totstandkoming meldde Ed: “December, wat een fijne maand vind ik dat tegenwoordig. Ik zal je eerlijk zeggen, dat was niet altijd zo…vond het altijd maar een verschrikkelijk feest…opgedrongen gezelligheid en meer van zulks. Maar, ik zal je ook eerlijk zeggen dat als dierbaren om je heen wegvallen en zelf vader worden mijn blik toch hebben doen veranderen. Het nummer LIKE DECEMBER werd onlangs nog gebombardeerd tot Top Song van NPO Radio 2. Terecht!

 

 

26 Rolling Stones – Just Your Fool

Die knakkers are still alive en hoe! The Rolling Stones maakten dit jaar een heuse comeback, maar zijn ze ooit weggeweest? Van hun eerste studioalbum sinds 2005 “Blue & Lonesome” met twaalf coole blues covers haalt JUST YOUR FOOL een mooie notering in het Hitzound Jaaroverzicht van 2016. Het album werd in slechts drie dagen opgenomen in de Britse Grove Studios. Eric Clapton en Jim Keltner droegen bij aan de comeback plaat. JUST YOUR FOOL is een cover van Little Walter. Wow! The Rolling Stones zijn goed bezig………

 

 

25 Coldplay ft. Beyonce – Hymn For The Weekend

Van het zevende studioalbum van Coldplay, is HYMN FOR THE WEEKEND als enige terecht gekomen in de Top 100 van dit jaar. Het is een samenwerking met niemand minder dan Beyonce. Met deze track sleept de band opnieuw een alarmschijf binnen bij 538. Het nummer haalt echter de top 10 niet van de Top 40. Het album bereikte de 1e plaats van de Album top 100 en werd bekroond met dubbel platina. De prachtige video is op weg naar 700 miljoen views op You Tube.

 

 

24 Matt Simons – Lose Control

Na CATCH & RELEASE verraste Matt ons met deze mooie track LOSE CONTROL. Het werd uitgeroepen tot Hitzound Smash, maar het nummer struikelde in de Tipparade. Deze single stond niet op het succesvolle album “Catch & Release”. Matt brak in 2013 door met het nummer WITH YOU, afkomstig van het album ‘Pieces’, dat werd bekroond met een platina plaat. Matt studeerde ooit aan het conservatorioum waar hij opgeleid werd tot jazzsaxofonist. Simons: “Die invloed zal ik nooit vergeten. Ik ben begonnen met jazz en die ritmes en patronen zitten erin gebakken. Mijn focus ligt nu op doorgaan met schrijven van nummers die echt wat losmaken.” LOSE CONTROL heeft dat zeker bij ons gedaan!

 

 

23 Pauw – Bubblegum

Wat ons betreft eén van de beste Nederlandse bands! Waarom de psychrockband PAUW niet keihard doorbreekt in ons een raadsel . BUBBLEGUM neemt je mee op een magistrale en onvergetelijke trip en daar heb je geen pilletje voor nodig! Dit jaar verlieten Kees Braam en Eszl du Vois de band en werden zij vervangen door Seppl Kretz en Bob Zurcher. We wachten vol spanning op het tweede album! Hopelijk in het voorjaar van 2017?

 

 

22 The Weeknd – Starboy

Daar hebben we opnieuw de Canadese producer en singer-songwriter The Weeknd weer! Ditmaal met de titeltrack van het super album “Starboy”. De single STARBOY wordt de eerste track van The Weeknd die de 1e plaats haalt van de Top 40. Vier weken hield hij dat vol. STARBOY is geschreven door Martin McKinney, Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Henry Russell Walter & Abel Tesfaye. Het nummer werd zowel megahit op 3FM als alarmschijf op 538. De soul is back!

 

 

21 HAEVN – Bright Lights

BRIGHT LIGHTS is de opvolger van FINDING OUT MORE, waarmee de band hun debuut maakte in de Top 40. Deze single werd meer dan vijf miljoen maal gestreamd! HAEVN bestaat uit de twee producers Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen en daarnaast maken Tom Veugen (gitaar) en David Broeders (drums) deel uit van HAEVN. De band werd dit jaar genomineerd voor een Edison en was vorig jaar al uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het nederlandse muziekduo is dit jaar bij Hitzound volledig doorgebroken. Nu Nederland nog.

 

 

 
Translate »
Share This