We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Vandaag is het tijd voor de ontknoping : wat zijn de 10 beste nummers van het jaar? Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

10 Bazart – Goud

De Belgische band Bazart staat in de top 10 van ons jaaroverzicht met GOUD. Bazart bestaat uit Mathieu Terryn (Zang) Simon Nuytten (Zang, Gitaar) Oliver Symons (Zang, Synths, Gitaar) Daan Schepers (Bas) Robbe Vekeman (Drums). Bazart werd via voorprogramma’s van Oscar & The Wolf in België groot. Bazart brengt donkere indiepop in de moedertaal waarbij de muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer maar evengoed van Spinvis tot Gorky. GOUD was ook DJ Favorite van Roosmarijn op 3FM.

 

 

09 Ellen ten Damme – Ik Geloof Niet….Dat Ik Ergens Spijt Van Heb

Ellen ten Damme brengt volgens ons dit jaar het mooiste Nederlandstalige nummer uit! Van haar album “Alles Draait” werd IK GELOOF NIET……DAT IK ERGENS SPIJT VAN HEB uitgebracht op single. Het nieuwe album legt meer dan ooit het accent op popmuziek. Niet in de laatste plaats door bijdrages van tekstdichters als Ilja Leonard Pfeijffer en Rob Chrispijn, maar ook door de zang van Ellen. Voor deze plaat is Ellen ten Damme achter de vleugel gekropen, het instrument waarop ze alle muziek voor dit album heeft gecomponeerd. “Alles Draait” is geproduceerd door Robin Berlijn. GEEN SPIJT roept associaties op aan Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh`s meesterwerkjes.

 

 

08 Rag N Bone Man – Human

Deze stoere bink werd niet ontdekt op 3FM of 538, maar op NPO Radio 2. Daar werd HUMAN al heel rap uitgeroepen tot Top Song. De fors uitgevallen singer-songwriter, wiens echte naam Rory Graham is, is afkomstig van Uckfield, (Zuid Engeland). HUMAN is de debuut single van Rag “N” Bone en wordt gevolgd door een studio album, waaraan o.a. producers Two Inch Punch, Jonny Coffer en Mark Crew aan meewerken. We verwachten hiphop, rauwe blues en soul van deze machtige stem op zijn eerste plaat “Human”, dat op 10 februari 2017 wordt uitgebracht.

 

 

07 Common Linnets – In Your Eyes

Afkomstig van het nummer 1 hit album “II” is deze mooie track van Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge, Rob Crosby en Matthew Crosby. IN YOUR EYES heeft een tikkie treurige tekst. Kan ook niet anders, want Ilse zingt over een relatie, die niet meer is te redden. The Common Linnets klinken prachtig : we horen bij Hitzound een band die behalve country ook associaties oproept met Fleetwood Mac en Crosby, Stills & Nash.

 

 

06 Disturbed – Sound Of Silence

Geen Top 40 of Tipparade notering, maar toch een hele populaire plaat. Dat kan tegenwoordig gemakkelijk, aangezien 538 grote moeite heeft met het voorspellen van hits. Maar dit is er wel degelijk eentje. SOUND OF SILENCE is van de Amerikaanse heavy metal band Disturbed. Het is een cover van Simon & Garfunkel. Het nummer staat op hun zesde album “Immortalized”, dat in Amerika de eerste plaats behaalde van de Billboard album chart. Paul Simon schreef het nummer en in de originele uitvoering behaalde het de 10e plaats in de Top 40. Beide versies staan in de nieuwste editie van de Top 2000. De uitvoering van Disturbed is één van de hoogste nieuwe in de lijst op nummer 518. Wij doen er nog een schepje bovenop.

 

 

05 LP – Lost On You

De Amerikaanse singer-songwriter LP veroverde Nederland met haar track LOST ON YOU. De New Yorkse Laura Pergolizzi schreef vroeger nummers voor bijvoorbeeld The Backstreet Boys, Rihanna en Christina Aguilera. Maar gelukkig nu ook voor zichzelf en dat gaat het meer dan goed af. Of LOST ON YOU meer een lefdesliedje is of een breakup song legt LP uit : “Het is meer een pleidooi. Ik zat in een relatie die niet lekker liep. Ze had niet door hoeveel ik van haar hield en hoeveel ik voor haar opgaf. Ik raakte mezelf kwijt en zij had dat niet door. Het was lost on her. Op het moment dat ik dit liedje schreef, wist ik niet precies wat er nog meer gaande was. Daar kwam ik later pas achter.”(3FM)

 

 

04 Elbow – Magnificent

De titel van Elbow`s nieuwste single dekt de lading dubbel en dwars. Deze track is MAGNIFICENT. Het nummer werd Top Song op NPO Radio 2. De band uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, toetsenist Craig Potter, bassist Pete Turner en gitarist Mark Potter, bestaat al bijna twintig jaar, maar wint de laatste jaren snel aan populariteit. Op 3 februari komt hun nieuwe plaat “Little Fictions” uit. Het is de opvolger van de top 10 genoteerde “The Take Off And Landing Of Everything”. Zonder drummer Richard Jupp, die zich meer wil gaan richten op zijn eigen projecten en zijn eigen drumschool.

 

 

03 Adele – When We Were Young

WHEN WE WERE YOUNG is de tweede single van haar album “25” en is een hartverscheurende ballad waar alles aan klopt. De zangeres beschrijft het nummer als een Elton John-achtige ballad met hetzelfde DNA als ‘The way we were’, een nummer van de Amerikaanse zangeres Barbra Streisand. WHEN WE WERE YOUNG is eén van haar mooiste nummers van haar huidige plaat. De druk die Adele voelde bij het schrijven van “25” was trouwens enorm groot. Na het immense succes van breakup album “21” kampte Adele met een zwaar writer’s block. Niets van te merken op WHEN WE WERE YOUNG. Nu al een klassieker.

 

 

02 Douwe Bob – Jacob`s Song

Wat een prachtige track is JACOB`S SONG. Het melancholieke nummer, die voorzien is met een fijn strijkersarrangement, is afkomstig van zijn album “Fool Bar”, dat gelijktijdig uitkwam met zijn niet onverdienstelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival, dat in Stockholm werd gehouden. JACOB`S SONG werd uitgeroepen tot Top Song bij NPO Radio 2. In het nummer zingt Douwe Bob over een relatie breuk : “Liefde is mooi maar kan ook ongenadig pijn doen”. Het nummer doet ons denken aan de klassieker WICHITA LINEMEN van Glen Campbell. Op 25 maart 2017 staat hij in de Heineken Music Hall met “Fool Bar XL”. Voor kaarten ga je op Hitzound naar de Ticketmaster. Wij zijn erbij!

 

 

01   Dua Lipa – Be The One

In februari van dit jaar verscheen deze heerlijke track van Dua Lipa. De Song van het jaar BE THE ONE is geschreven door Lucy Taylor en Digital Farm Animals. Dua Lipa is een nieuwe naam voor 2016 en werd door de BBC al genomineerd voor hun prestigieuze Sound of 2016. Dua Lipa was tijdens Eurosonic Noorderslag van dit jaar ook één van de publieksfavorieten. Het catchy nummer BE THE ONE is onze winnaar van 2016! Het komt natuurlijk te sdtaan op haar debuut plaat “Dua Lipa”, dat in februari wordt verwacht. BE THE ONE is onze nummer 1 voor 2016!

 

 

 
Translate »
Share This