We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. We trappen vandaag af met de nummers 100 tot en met 91. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

100 Stippenlift – Huilen

Stippenlift is een alter-ego van Hugo van de Poel. Zelf noemt hij Stippenlift`s muziek depriwave. De single is niet alleen opgevallen bij de redactie van Hitzound, maar ook bij Rob Stenders van NPO Radio 2, die de track veelvuldig draait.

 

 

99 John Mayer – Love On The Weekend

 

Het is de eerste single van John Mayer sinds twee jaar en we`re glad he`s back! Bij NPO Radio 2 ook, want daar krijgt het nummer het predicaat Top Song mee.

 

 

98 Blossoms – Charlemagne

Met hun up-tempo gitaarpop verovert de band Blossoms in rap tempo Europa! Bij Hitzound veroveren Tom, Joe, Charlie, Josh en Myles een eerste notering met CHARLEMAGNE. Bij 3FM werd de track uitgeroepen in januari tot Megahit.

 

 

97 Sia ft. Kendrick Lamar – The Greatest

De Australische Sia scoorde naast deze track ook al met Cheap Thrills. Die single haalt het jaaroverzicht van 2016 niet. THE GREATEST werd verkozen tot Hitzound Smash in week 37. Ook Alarmschijf bij 538.

 

 

96 Riton – Rinse And Repeat

De Britse DJ en producer Henry Smithson , oftewel Riton , scoorde flink in de clubs met deze vette plaat waar de Nigeriaanse zangeres Kah-lo aan meewerkt. Uitgeroepen tot Hitzound Smash en 3FM Megahit.

 

 

95 Flume – Never Be Like You

De 24 jarige Australische muzikant maakte dit jaar een aantal heerlijke tracks ,maar dit was zijn lekkerste. Aan NEVER BE LIKE YOU werkte de Canadese zangeres Kai mee.

 

94 Charly Luske – I Will Wait For You

Hoe een liedje achter een reclame weet op te vallen : het is Luske gelukt met I WILL WAIT FOR YOU. De NS viel voor het nummer en gebruikt`m in haar huidige commercial. Het komt uit de Franse musical “Les Parapluies de Cherbourg”.

 

 

93 Dami Im – Sound Of Silence

Met SOUND OF SILENCE vertegenwoordigde de uit Zuid Korea afkomstige zangeres Australië voor het Eurovisie Song Festival en scoorde er ook hoog mee. Het behaalde de 1e plaats in de Australische single chart.

 

 

92 James TW – When You Love Someone

James Taylor-Watts is een nieuwe naam. De singer-songwriter is nog maar 18 jaar en weet het onderwerp echtscheiding en hoe dat voelt voor een kind op een bijzondere manier over te brengen. Een belofte voor 2017.

 

 

91 Chainsmokers ft. Phoebe Ryan – All We Know

Dit Amerikaanse duo ging helemaal los in 2016. Andrew Taggart en Alex Pall scoorden dit jaar drie grote hits. Met ALL WE KNOW scoorden ze in week 42 er de Hitzound Smash mee. Twee maanden later ontdekte 538 de single ook en werd het Alarmschijf.

 

 

 
Translate »
Share This