• Twitter
  • Facebook

Credits: Fotopersbureau De Boer

Peter Calicher, toetsenist van Gruppo Sportivo is overleden. “Na een kort ziekbed is in de ochtend van 1 april onze lieve vriend en toetsenman Peter ‘Superman’ Calicher overleden”, schrijft de Haagse band op sociale media.  “Wat hebben we veel beleefd met elkaar. Gespeeld, gemaakt en heel veel gelachen schrijft de band. ‘Jouw wens was om zo lang mogelijk door te spelen en wij zullen dat met jou in gedachten ook doen. Rust zacht, maatje, we zullen je nooit vergeten.”

Gruppo Sportivo werd in de jaren 70 van de vorige eeuw opgericht en kende succes met hits als Disco really made it en Beep beep love. Earring frontman Barry Hay produceerde ooit hun debuutsingel ‘Out There In The Jungle’, dat zowaar de Tipparade haalde. De tweede singel ‘Hoola Fever’, geproduceerd door Robert-Jan Stips, flopte. Platenlabel Polydor verlengde daarna het contract niet met Gruppo. Daar kregen ze snel spijt van. De groep tekent bij het label Ariola, waar Robert-Jan met Gruppo Sportivo werkt aan een album. Dat wordt ’10 Mistakes’, dat 21 weken verblijft in de Nederlandse album hitlijst.  Voor deze LP ontvangt Gruppo een Edison.  De opvolger ‘Back to ‘78’ behaalt de top 3! 1978 is ook een topjaar voor de band met hits als ‘Rock ’n roll’, ‘Hey girl’ en ‘Disco really made it’.  Het album ‘Back To 78’ behaalde in mei 1979 de platina status.

Sinds een aantal jaar treedt de groep van voorman Hans Vandenburg weer op. De groep was net begonnen met een nieuwe tournee, Let’s Age On Stage.  Ondanks het overlijden van Calicher, gaat de tour door, aldus Gruppo Sportivo. Vrijdag vindt in Zoetermeer de nieuwe EP-presentatie plaats. “De band gaat er een mooie avond van maken zoals Peter gewild zou hebben”, staat op de website te lezen.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This