• Twitter
  • Facebook
Credits: Mercury Records

Ontsteltenis in de familie Bachman. Na het overlijden van Robbie Bachman in januari, is nu zijn broer Tim Bachman gestorven. Zijn zoon heeft het nieuws laten weten op Facebook. De gitarist overleed op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tim was één van de oprichters van de Canadese rockband Bachman-Turner Overdrive.  Samen met de groep scoorde hij hits als You Ain’t Seen Nothing Yet, Roll On Down the Highway en Takin’ Care of Business. 

Bachman Turner-Overdrive (BTO) werd in de jaren zeventig opgericht door de broers Randy, Tim en Robbie Bachman en bassist Fred Turner. BTO bracht hun eerste twee albums in 1973 uit. Van Bachman-Turner Overdrive II is “Takin’ care of business” afkomstig, één van hun grootste hits.  In 1974 werd Tim Bachman vervangen door Blair Thornton. Het derde album van de band, ‘Not fragile’, leverde de wereldhit “You ain’t seen nothin’ yet”, een single, die uitgeroepen werd tot Alarmschijf.  De single bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. In Amerika werd het een nummer 1 hit.

De jaren erna bracht de band nog enkele succesvolle albums uit. De singles ‘Roll on down the highway’ en ‘Hey you’ werden grote hits in Amerika en Canada. In 1976 scoorde de band met het nummer “Lookin’ out for # 1” in Nederland. De oudste broer, Randy, verliet de band in 1977, met een breuk tussen de broers en rechtszaken over de bandnaam en royalty’s tot gevolg. De overgebleven bandleden mochten uiteindelijk alleen nog maar de afkorting BTO als bandnaam gebruiken. In 1979 viel de groep voor het eerst uit elkaar om vervolgens in wisselende samenstellingen en verschillende periodes weer door te gaan. 

 
Translate »
Share This