• Twitter
  • Facebook

Credits: Philadelphia International Records

Terug naar 13 april, maar dan in 1974! Op deze dag komt ‘Love epidemic’ van The Trammps binnen in de Veronica Top 40.  Met dit nummer scoorde de Amerikaanse groep in Nederland hun allereerste hit. Ze hadden dan ook alles mee, want behalve de Alarmschijf van Radio Veronica een week eerder, steunde ook Radio Noordzee Internationaal de singel!  ‘Love epidemic’ werd in dezelfde week ook verkozen tot Treiterschijf.  Het nummer werd geschreven door Norman Harris en Leroy Green en was afkomstig van de LP ‘Trammps’.

De band was afkomstig uit Philadelphia en was ontstaan uit de Moods en Volcanos, die in de sixties soulmuziek maakten.  Begin jaren zeventig waren The Trammps één van de eerste discogroepen. De eerste opname van de groep was ‘Zing! Went the Strings of My Heart’ (1972), dat wel een hit voor de groep zou worden, maar dan pas in 1975. Een nummer van Judy Garland overigens, uit 1943. Op het hoesje van ‘Love epidemic’ staat trouwens dat MFSB verantwoordelijk was voor de muziek.

MFSB was de afkorting van Mother Father Sister Brother. Deze groep met hun zwoele en opzwepende sound was verbonden aan het soullabel Philadelphia International Records. Zeven leden van MFSB werkten in 1968 al mee aan het welbekende ‘The horse’ van Cliff Nobles. Ze begeleidden opnames van top artiesten als Harold Melvin & the Blue Notes, The O’Jays, The Spinners, Wilson Pickett en Billy Paul. Terug naar The Trammps: ‘Love epidemic’  behaalde de 11e plaats in de Veronica Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This