Na de onlangs verschenen half speed-masters van dertien van hun albums, volgt deze week alweer de volgende verrassing van de Rolling Stones. ‘Criss Cross’ is de eerste release van het viertal sinds het nummer ‘Living In A Ghosttown’ dat ze in april uitbrachten. Het nummer stamt al uit 1973, was bedoeld voor het album ‘Goats Head Soup’ en is tot op heden nooit eerder uitgebracht. Dat deze eclectische en onstuimige productie uit de vroege jaren zeventig nu alsnog uitkomt is niet geheel toevallig.

‘Goats Head Soup’ verschijnt in september in een aantal speciale uitgaves (o.a. een vinyl boxest en een deluxe 4CD) met daarop demo’s, outtakes en drie nooit eerder uitgebrachte nummers. ‘Criss Cross’, ‘All The Rage’ én het nummer ‘Scarlett’, waarop ook Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page te horen is.

De boxsets, die op 4 september uitkomen, bevatten verder ook ‘Brussels Affair’, een opname van hun memorabele concert in België in het najaar van 1973. Hierop zijn, naast de destijds al bekende Stones nummers ‘Tumbling Dice’ en ‘Midnight Rambler’ en ‘Jumping Jack Flash’, ook het toen nieuw verschenen nummer ‘Angie’ te horen.

 
Translate »
Share This