• Twitter
  • Facebook
Credits: CBS Television

Op 10 maart, maar dan in 1973, kwamen The Osmonds binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Down by the lazy river’. Het nummer (voormalig Alarmschijf) werd geschreven door twee van de broertjes: Alan en Merrill Osmond en stond op hun LP ‘Phase III’. Het zou de tweede nummer 1 hit van de groep worden na ’Crazy Horses’. Met dat nummer braken The Osmonds door na een optreden in het TV-programma Eén van de Acht van Mies Bouwman. Het voorjaar van 1973 was hét hoogtepunt in de carrière van The Osmonds. In Amerika was de groep al geruime tijd succesvol, niet in het laatst te danken aan hun frequente optredens in de Andy Williams Show.  Zo was ‘One Bad Apple’ in 1971 een Amerikaanse nummer 1 hit.

Op een gegeven moment stonden er toen vier singles van de familie in de Veronica Top Veertig. Naast ‘Down By The Lazy River’ waren dat ‘Long Haired Lover From Liverpool’ en ‘Tweedle Dee’ van Little Jimmy Osmond en ‘The twelfth Of Never’ van Donny Osmond.  Later dat jaar kwam ook zusje Marie Osmond met hits aanzetten, al dan niet met haar broer Donny.

‘Down By The Lazy River’ was feitelijk eerder uitgekomen dan ‘Crazy Horses’, maar dankzij hun doorbraak werd het nummer, nummer 4 in Amerika, opnieuw uitgebracht. En met succes!

 
Translate »
Share This