• Twitter
  • Facebook

Credits: RCA Victor

The Monkees maken kans op een entry in de Revival 40 dankzij Kentucky Fried Chicken. Het fastfood keten FFC zet in Nederland haar nieuwste reclame in op ‘I’m a believer’ van The Monkees. Een liedje uit 1966! Het nummer schreef Neil Diamond speciaal voor de Amerikaanse band. Diamond zou het een jaar later zelf ook opnemen voor zijn album Just For You uit 1967.

The Monkees namen het nummer van Diamond half oktober 1966 op in de RCA studio. Het was de tweede hit van het viertal, dat de Amerikaanse tegenhanger moest worden van The Beatles. Een onbegonnen zaak, natuurlijk. Hoewel: dit nummer werd wel een wereldwijde hit. Zowel in Amerika als Nederland bereikte de singel de eerste plaats.

The Monkees maakten ook furore met de gelijknamige televisieshow. De reeks verscheen op 12 september 1966 voor het eerst op de Amerikaanse televisie en werd gedurende twee seizoenen uitgezonden. De show, grotendeels gemodelleerd naar de Beatles-film A Hard Day’s Night (1964), toont de belevenissen en muziek van een min of meer fictieve popgroep. De vier jonge mannen, die The Monkees vormden, waren de in Engeland geboren Davy Jones, en de Amerikanen Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter Tork. Ze werden geselecteerd naar aanleiding van een advertentie waarin werd gevraagd om acteurs voor de rol van vier gekke jongens (“four insane boys”).

Met ‘I’m a believer’ kloppen The Monkees op de deur van de Revival 40, die wekelijks op de woensdag wordt gepubliceerd op Hitzound.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This