Op 10 januari 1970 komt de single ‘Reflections Of My Life’ van The Marmalade binnen in de Veronica Top Veertig. Het wordt één van de grootste hits van de Schotse groep. Het liedje wordt uitgeroepen tot Alarmschijf op Radio Veronica en schalde daardoor één week bijna elk uur door de transistor radio`s. De Alarmschijf was ruim twee maanden eerder in het leven geroepen door het zendschip Veronica en bestaat ruim vijftig jaar later nog steeds.  ‘Reflections of my life’ werd geschreven door Junior Campbell (gitarist) en de zanger, Dean Ford. In 1998 ontvangt het tweetal speciale erkenning voor de miljoenen exemplaren van de single die in de voorgaande jaren zijn verkocht en de uitzonderlijk hoge airplay op de Amerikaanse Radio.

De groep werd opgericht in 1961, maar dan nog als Dean Ford & the Gaylords. In 1967 nam de band deel aan het Windsor Jazz Festival, waar ze de show stalen voor alle andere deelnemers. Er volgde een verhuizing naar Londen, de naamswijziging naar The Marmalade en optredens in de beroemde Marquee Club.

Met de single ‘I see the rain’ scoorden de band hun eerste hit in Nederland. Niet in Engeland: daar werd “Lovin’ Things” hun eerste top 10-succes. Vreemd genoeg flopte deze verrukkelijke single tot tweemaal toe in de Tipparade. Ook “Wait For Me Marianne”(1968) flopte hier. Deze song werd geschreven door het succesvolle Britse auteursteam Ken Howard / Alan Blaikley, dat meerdere hits van The Marmalade produceerde. Daarbij behoorde ook hun grootste hit, een coverversie van de song “Ob-La-Di, Ob-La-Da” van The Beatles. In Engeland bereikte hun versie de eerste plaats.  Ook in Nederland was het hun grootste hit en bereikte de vierde plaats. ‘Reflections of my life’ was de opvolger en behaalde in de Veronica Top Veertig de tiende plaats.

 
Translate »
Share This