• Twitter
  • Facebook

Op 27 mei 1967 komen The Kinks binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Waterloo Sunset’.  Het nummer was de vijftiende hitsingle van The Kinks, geschreven door Ray Davies en zou daar de eerste plaats bereiken. Op 3 juni 1967 maakte ‘Waterloo sunset’ een unieke sprong in de Veronica Top Veertig, zoals die maar zelden plaatsvindt: het nummer steeg van plek 39 naar nummer 4. Op het moment, dat ‘Waterloo sunset’ naar de toppositie steeg, stond hun vorige single ‘Mr.Pleasant’ nog in de top drie. Kortom: The Kinks deden goede zaken in de summer of love. . . .

‘Waterloo sunset’ was deels autobiografisch. In het liedje speelt een liefdesverhaal van Terry en Julie, die elkaar ontmoetten bij het Waterloo Station in Londen. Achter dit tweetal gingen familieleden van Ray Davies schuil: Terry was de zoon van Ray`s zuster Rosie). Beide hadden elkaar daadwerkelijk voor het eerst ontmoet op het Waterloo Station.

Voor Ray Davies stond ‘Waterloo sunset’ voor een prille ontluikend liefde: ‘Het is die fase in een relatie waarin alles nog mogelijk is, zonder dat je al hoeft na te denken over alle valkuilen die je in een relatie nog zult tegenkomen’, aldus Ray Davies destijds tegenover BBC. In 2012 trad Ray Davies live op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Londen. Daar zong hij voor een enthousiast publiek nog één keer ‘Waterloo Sunset’.

 
Translate »
Share This