• Twitter
  • Facebook

Foto: Imperial Records

Op 19 oktober, maar dan in 1968, komen The Hollies binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Listen to me’. Het was de laatste single, waar Graham Nash aan meewerkte. The Hollies schreven de meeste van hun singles zelf, maar deze niet. ‘Listen to me’ was gepend door Tony Hazzard. Hij was o.a. ook verantwoordelijk voor het schrijven van de songs ‘Me, The Peaceful Heart’ voor Lulu en ‘Fox On The Run’ voor Manfred Mann. De single werd opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios met producer Ron Richards.  Het B-kantje werd ook populair: ‘Do the best you can’. 

Zes jaar eerder werd de groep opgericht door Clarke en Nash,  samen met bassist Eric Haydock, gitarist Vic Farrell en drummer Don Rathbone.  Vanaf het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder ‘Look Through Any Window’, ‘I can’t let go’, ‘Bus Stop’, ‘Stop Stop Stop’, ‘Carrie Anne’ en ‘Dear Eloise’.

Tijdens een tournee door Amerika in 1968 maakte Nash kennis met onder meer David Crosby (van de Byrds) en Stephen Stills (van Buffalo Springfield). De drie bleken het niet alleen op persoonlijk vlak goed te kunnen vinden, maar ook stemmen te hebben die nauw bij elkaar aansloten. Hoewel Graham Nash nog mee terug ging naar Engeland, verliet hij de band korte tijd later om met zijn Amerikaanse vrienden Crosby, Stills & Nash op te richten. ‘Listen to me’ bereikte de 7e plaats in de Veronica Top Veertig. Nash verliet zoals gezegd na deze single The Hollies, om Crosby, Stills & Nash te vormen met David Crosby en Stephen Stills.

 
Translate »
Share This