• Twitter
  • Facebook

Credits: Parlophone, EMI

Terug naar 13 april, maar dan in 1968! Op deze dag kwam ‘Jennifer Eccles’ van The Hollies binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd geschreven door de bandleden Graham Nash en Allan Clarke. Het nummer belandde niet op een studioalbum, maar o.a. wel op de verzamelaar ‘The Hollies At Abbey Road (1966-1970).  Het nummer werd gepend door Graham en Allan met inbreng van hun vrouwen. De titel van de singel was een combinatie van hun namen (Allan Clarke’s vrouw Jennifer Bowstead en Graham Nash’s vrouw Rose Eccles).

Na het ietwat teleurstellende internationale hit resultaat van het psychedelisch georiënteerde ‘King Midas in Reverse, was dit nummer een terugkeer naar de populaire stijl die commercieel succesvol was voor de groep.  In Engeland en Europa stond ‘Open up your eyes’ op de B-kant van de singel. Voor Amerika koos de platenmaatschappij voor ‘Try it’.  The Hollies behaalden de 7e plaats in de Britse charts en stonden o.a. ook in Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Australië in de top 10. Niet in Nederland; daar kawm ‘Jennifer Eccles’ terecht op nummer 20.

De naam ‘Jennifer Eccles’ kwam later ook voor in het nummer ‘Lily the Pink’ van The Scaffold; de verwijzing is een grapje, aangezien Graham Nash, die de Hollies in december 1968 verliet, de achtergrondzang zong op deze opname; Nash was van 1964 tot 1966 getrouwd met Rose Eccles.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This