• Twitter
  • Facebook
Credits: Andwhatsnext, Wikipedia

Op 9 mei, maar dan in 1987, komt The Cure binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Why can’t I be you’? Why Can’t I Be You?  De band schreef het nummer voor hun zevende studioalbum ‘Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me’. In een interview met Les Inrockuptibles in 1987 zei songwriter Robert Smith dat de titel “niet algemeen moet worden opgevat, integendeel, hij komt voort uit een bepaalde situatie. Ik zat midden in een discussie en de mensen rond de tafel keken allemaal naar me, alsof ik baanbrekende onthullingen ging doen. Ik dacht toen bij mezelf: ‘God, waarom kan ik niet ergens anders zijn? Waarom is er niet iemand anders in mijn plaats?’ Ik zou met iedereen hebben geruild. Ik was liever die man geweest die aan de bar leunde dan ikzelf.’ Met ‘Why can’t I be you’ scoorde The Cure zowel in Engeland als Amerika een hit. Ook bij ons: het nummer behaalde de 13e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This