• Twitter
  • Facebook

Credits: Fiction Records

Vandaag openen we de Kluis van de Flops voor ‘Friday I’m in love’ van The Cure. Was dat geen hit in de Nederlandse Top 40, hoor ik je hardop denken. Nee: de singel strandde in de Tipparade, schandelijk genoeg! O.a. Robert Smith schreef het nummer voor het album ‘Wish’ uit 1992. Deze LP haalde in Engeland de top positie en was nummer 2 in de Amerikaanse Album chart.

De videoclip van Tim Pope behorende bij dit nummer won in 1992 de MTV Video Music Award.

Robert Smith vertelt: “Ik schreef het. De melodie zat ineens in mijn hoofd, als zijnde een bekend werkje van iemand anders. Ik werd er gek van want uiteindelijk bleek niemand anders het geschreven te hebben dan ik.” De bas lijn zou deels overeenkomen met twee songs van New Order: Just like heaven en All the way. “Natuurlijk, het is een dom popliedje. Maar juist omdat het zo absurd is, is ‘ie eigenlijk erg goed”.

 De plaat werd een hit in vrijwel geheel Europa. In thuisland het Verenigd Koninkrijk werd de 6e positie in Engeland, nummer 1 op Amerikaanse Billboard Alternative   Airplay chart. Tijdens de live optredens van The Cure op Pinkpop 2012 en Pinkpop 2019 werd het nummer steevast ten gehore gebracht.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This