• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia

Op 6 mei 1972 komen The Cats binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Let`s dance’. Het nummer werd geschreven door de Zanger van de Volendamse band: Piet Veerman.  Het liedje stond op hun LP  ‘Signed by The Cats’. De single was de opvolger van ‘One way wind’, waarmee de groep hun tweede alarmschijf binnensleepten in 1971. Met dit nummer behalen ze ook een top 5 notering in Duitsland. Ze zingen zelfs een compleet album in het Duits in.  Ook deden ze een tournee in Indonesië 1971. Deze optredens werden vastgelegd voor een documentaire bij de Vara.

‘Let`s dance’ werd opnieuw een grote hit voor de groep. Het nummer stond maar liefst 18 weken genoteerd en bereikte de 2e plaats in de Veronica Top Veertig. Deze zender speelde ook een belangrijke rol in hun bestaan.  Hun allereerste single “Jukebox” namen ze op bij het piepkleine Amsterdamse label Durlaphone. Dat het nummer op single verscheen dankten de Volendammers aan het winnen van een talentenjacht, dat Radio Veronica (op zee!) had georganiseerd. Bij Veronica waren de mannen vaak te gast in de deinende studio, mét paling. 

‘Let`s dance’ leverden The Cats een gouden plaat op: er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. In Duitsland stond de single zelfs 32 weken in de hitparade. Niet alles is rozegeur en maneschijn in 1972. Zanger Cees Veerman krijgt problemen met zijn stem en verlaat twee jaar The Cats. Roadie Piet Keizer wordt zijn vervanger.

 
Translate »
Share This