• Twitter
  • Facebook

Credits: Imperial

Terug naar 6 mei, maar dan in 1972! Op 6 mei 1972 komen The Cats binnen in NDaverende Dertig met ‘Let`s dance’. Het nummer werd geschreven door de zanger van de Volendamse band: Piet Veerman.  Het liedje stond op hun LP  ‘Signed by The Cats’. De singel was de opvolger van het succesvolle ‘One way wind’, waarmee de groep hun tweede alarmschijf binnensleepten (1971). Met dit nummer behalen ze ook een top 5 notering in Duitsland. Ze zongen zelfs een compleet album in het Duits in.  Ook deden ze een tournee in Indonesië 1971. Deze optredens werden vastgelegd voor een documentaire bij de Vara.

‘Let`s dance’ werd vervolgens ook een grote hit voor de groep. Het nummer stond 14 weken genoteerd en bereikte de 2e plaats in de Daverende Dertig. Naast Hilversum 3 waren The Cats razend populair op Radio Veronica.  Deze zender speelde ook een belangrijke rol in hun bestaan.  Hun allereerste singel “Jukebox” namen ze op bij het piepkleine Amsterdamse label Durlaphone. Dat het nummer op single verscheen dankten de Volendammers aan het winnen van een talentenjacht, dat Radio Veronica (op zee!) had georganiseerd. Bij Veronica waren de mannen vaste bezoekers in de deinende studio, mét paling, om hun nieuwste singel te presenteren.

‘Let`s dance’ leverden The Cats een gouden plaat op: er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. In Duitsland stond de singel maar liefst 32 weken in de hitparade. Niet alles is rozengeur en maneschijn in 1972 voor The Cats. Zanger Cees Veerman krijgt problemen met zijn stem en stopt noodgedwongen twee jaar bij de groep. Roadie Piet Keizer werd zijn vervanger.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This