Op 27 januari 1979 komt ‘Everytime I Think of you’ van The Babys binnen in de Nationale Hitparade. Het nummer werd geschreven door Jack Conrad en Ray Kennedy.  Dit tweetal schreef ook al die eerdere hit: ‘Isn`t it time’. Gek genoeg zou dit nummer van The Babys net geen top tien hit scoren. Het bleef steken op de 11e plaats in de Nationale Hitparade. Wat dat betreft, hadden Marco Borsato en Lucie Silvas met hun cover van ‘Everytime I think of you’ meer succes. In deze versie (2006) bereikte het liedje de eerste plaats in Nederland.

De band werd opgericht door Michael Corby (gitaar en toetsen) en manager Adrian Miller in Londen. De naam van de groep varieerde van Cry Babys tot Big Babys, maar uiteindelijk bleef The Babys over. De band begon te toeren en kwam toen in contact met producent Bob Ezrin. The Babys werden vervolgens getekend door Chrysalis Records. Van hun eerste album ‘The Babys’ (1976) werd ‘If you`ve got the time’ een bescheiden hit in Amerika.

Het tweede album ‘Broken heart’ betekende hun definitieve doorbraak. Op deze plaat staat de hit single ‘Isn`t it time’. Deze periode begon het echter ook te rommelen binnen de groep. Het eerste slachtoffer werd manager Millar; het platenlabel Chrysalis ontsloeg hem. Het tweede slachtoffer werd Michael Corby. Hij was in deze periode meer bezig met de geboorte van zijn baby (niet geheel onlogisch), maar daarnaast vond met name zijn platenlabel hem een dwarsligger binnen The Babys en zagen ze meer in John Waite. Uiteindelijk liet Corby de beslissing over aan de band, en: die stemde hun voormalige oprichter weg!

 
Translate »
Share This