• Twitter
  • Facebook
Parlophone Records, Ltd., Warner Music UK Ltd., Wikipedia

Op 24 maart, maar dan in 1985, komt Talk Talk nieuw binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘It`s my life’. Her nummer werd geschreven door frontman Mark Hollis, samen met Tim Friese-Greene en het was de titelsong van hun LP. Hoewel ‘It’s my life’ zou uitgroeien tot een classic, werd het gek genoeg maar een bescheiden hit in Nederland. Talk Talk bereikte slechts nummer 31 in de Nederlandse Top Veertig. Het was daarmee hun eerste hit.  De cover van No Doubt uit 2003 werd een groter succes dan het origineel. Toch ontbrak het niet aan promotie, want Talk Talk sleepte er een AVRO`s Radio en TV Tip mee binnen op Hilversum 3. Het nummer stond op hun tweede album, dat ook ‘It`s my life’ als naam meekreeg. De eerste plaat ‘(‘The party`s over’)  was geruisloos ontvangen en deed hoegenaamd niets in Nederland. Dat veranderde in één klap met ‘It`s my life’.

In 1981 werd de groep opgericht en was een van de pioniers van het postrockgenre. De groep bestond naast Hollis uit Paul Webb (bas), Lee Harris (drums) en Simon Brenner (toetsen). “It`s My Life’ (onder meer gecoverd door No Doubt), ‘Such A Shame’ en ‘Life`s What You Make It’ zijn enkele hits van Talk Talk. Singer-songwriter Mark Hollis werd gezien als de drijvende kracht van de band, die zo`n tien jaar aan de top stond. De LP`s ‘It`s My Life’ en ‘The Colour Of Spring’ waren grote internationale successen.

Platenlabel EMI spande na de release van ‘Spirit Of Eden’ een rechtszaak aan tegen Talk Talk wegens het opzettelijk maken van obscure muziek. Hoezo: het was experimenteel bedoeld. . . . . Deze plaat en ‘Laughing Stock’ (1991)konden rekenen op lovende kritieken, maar liepen commercieel niet goed . Dat was dus het tere punt voor het platenlabel, die met lede ogen het succes zag wegebben. In 1992 ging de band uit elkaar. Daarna maakte Mark nog een soloalbum, maar trok zich daarna in 1998 terug uit de muziekindustrie.  Mark overleed op 25 februari 2019 na een kort ziekbed.

 
Translate »
Share This