• Twitter
  • Facebook

Credits: Hans Peters/ Anefo

Vandaag is bekend gemaakt, dat Sue Chaloner, afkomstig van het duo Spooky & Sue, afgelopen maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Namens de familie maakte Henkjan Smits het nieuws bekend in het NPO Radio 5-programma Magical mystery tour. Sue kwam in 1970 naar Nederland met de Engelse cast van de musical Hair. De zangeres besloot daarna in Amsterdam te blijven wonen.  Sue vormde een zangtrio op dat twee jaar door het land trekt lang als onderdeel van de Mounties-show.  

Sue werd vervolgens door manager Han Meijer en producer Jaap Eggermont benaderd om het duo te vormen. Oorspronkelijk zou Sue gekoppeld worden aan Big John Russell, maar: diens jaloerse vrouw verbood dat. Zij wilde niet dat manlief ging toeren met zo’n knap meisje. Zo werd Ivan Groeneveld (ex-Swinging Soul Machine) benaderd.  Big John was overigens wel de zanger, die je hoort op de eerste hit van Spookie & Sue: ‘Swinging on a star’.  Met deze debuut singel, die uitgeroepen werd tot Alarmschijf, scoorden Spookie & Sue de 2e plaats in de Veronica Top 40.

Ook de opvolgers ‘You talk too much’ en ‘I’ve got the need’ (allebei uit 1975) behaalden de top tien in Nederland. Het duo deed in 1976 een gooi naar deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar strandde in de voorronde. Dat jaar werd ‘Do you dig it’ hun laatste hit als duo.  Chaloner ging later in 1976 verder als solozangeres. Later zong ze nog in haar eigen band Soultrain en richtte ze Old-School Musical Foundation op, een ontwikkelingsprogramma voor talenten op het gebied van uitvoerende kunst.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This