• Twitter
  • Facebook
Credits: Jess Kohl, Carbetapentane100, Wikipedia

Vandaag is bekend gemaakt dat Steve Mackey, bassist van de Britpopband Pulp, op 56-jarige leeftijd is overleden. De Britse muzikant overleed donderdagochtend, bevestigt Pulp-frontman Jarvis Cocker via Instagram. Wat precies de doodsoorzaak was, is nog niet beken. Wel liet Mackey’s echtgenote Katie weten, dat Steve de afgelopen drie maanden in het ziekenhuis doorbracht.  Mackey voegde zich in 1989 bij Pulp, de band die een decennium later met Oasis, Suede en Blur wordt gezien als de big four van de Britpop. Commercieel hoogtepunt van Pulp was de LP ‘Different Class’ uit 1995, met hits als ‘Common People’ en ‘Disco 2000’. De plaat bereikte, net als de opvolger ‘This Is Hardcore’  de top van de hitlijsten. Toch haalden de singles van Pulp niet de Nederlandse Top Veertig. ‘Common people’ stond het afgelopen jaar wel genoteerd in de Top 2000 van Radio 2.

In 2002 viel Pulp uit elkaar. Acht jaar later volgt een reünie, waaraan ook Steve Mackey deelneemt. Na een wereldtour van twee jaar laste de band een pauze in, hoewel:  Pulp maakte bekend dit jaar een nieuwe reeks reünieconcerten te willen geven. Mackey zou daar sowieso niet aan hebben deelgenomen, maakte hij al eerder bekend.  Hij wilde zich meer richten op zijn film- en fotografieprojecten.

Naast zijn carrière in Pulp was Mackey ook actief als producer. Zo werkte hij met grote artiesten als Florence + The Machine, Marianne Faithful, Arcade Fire en M.I.A.

 
Translate »
Share This