• Twitter
  • Facebook

Credits: Spotify

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat de favoriete luisterlijst van het jaar er weer aankomt. Aan het einde van het jaar maakt Spotify wereldwijd de muzikale balans op met het Wrapped jaaroverzicht. Niet alleen krijgen alle individuele gebruikers een persoonlijke analyse en overzicht van de door hen meest beluisterde content: Spotify deelt daarnaast inzichten uit de streamingdata van meer dan 574 miljoen luisteraars wereldwijd.

Hieruit blijkt dat Taylor Swift niet alleen in Nederland populair is: ze staat in 100 landen in de top 10 en is de meest gestreamde artiest wereldwijd. Het is 11 jaar geleden dat er voor het laatst een vrouw op nummer 1 wereldwijd staat. Taylor’s voorganger was Rihanna in 2012. Daarmee stoot ze de huidige nummer twee, Bad Bunny van zijn troon, die de afgelopen drie jaar de meest gestreamde artiest was. Miley Cyrus – Flowers is het meest gestreamde nummer wereldwijd. Leuk feitje, ook op Valentijnsdag werd ‘Flowers’ het best beluisterd.

Net als voorgaande jaren blijkt dat Nederland nog steeds graag naar artiesten van eigen bodem luistert. Nederlandse artiesten werden namelijk 7% meer beluisterd in 2023, ten opzichte van vorig jaar. De helft van de top 10 best beluisterde artiesten komen uit Nederland: Boef, Ronnie Flex, Lijpe, Kevin en Lil Kleine. Pop en hiphop van Nederlandse artiesten zijn dan ook met afstand de meest populaire genres in ons land.

TOP 10    /    MEEST GESTREAMDE SONGS IN NEDERLAND

01STIEKEM – Maan, Goldband   🏆
02FLOWERS – Miley Cyrus  🏆
03ENGELBEWAARDER – Marco Schuitmaker
04LADADA (MON DERNIER MOT) – Claude
05NOODGEVAL – Goldband
06TATTOO – Loreen
07LAY LOW – Tiësto
08PEOPLE – Libianca
09PARACETAMOLLEN – Flemming  🏆
10WAT WIL JE VAN MIJ – Metejoor, Hannah Mae    🏆

TOP 10    /    MEEST GESTREAMDE SONGS WERELDWIJD

01FLOWERS – Miley Cyrus   🏆
02KILL BILL – SZA
03AS IT WAS – Harry Styles   🏆
04EVEN – Jungkook, Latto
05ELLA BAILO SOLA – Eslabon Armado, Peso Pluma
06CRUEL SUMMER – Taylor Swift   🏆
07CREEPIN’ – Metro Boomin, The Weeknd, 21 Savage
08CALM DOWN – Rema, Selena Gomez
09BZRP MUSIC SESSIONS, VOL. 53 – Bizarrap, Shakira
10ANTI-HERO – Taylor Swift

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This