Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 1 juni 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘History never repeats’ van Split Enz. Het nummer werd gepend door Neil Finn en was afkomstig van het album ‘Waiata’. Samen met zijn broer Tim was hij het bekendste bandlid van de groep uit Nieuw Zeeland. Split Enz was een jaar eerder, in 1980, doorgebroken in Nederland met ‘I hope I never’. In Australië, Nieuw Zeeland, Engeland, Canada en Amerika gebeurde dat met de voorloper: ‘I got you’. Bleef deze steken in de Tipparade in Nederland, internationaal was dit een grote hit.  

In 1984 zou Split Enz hun grootste hit weten te scoren met ‘Message to my girl’. De band gaf in dat jaar aan ermee op te houden en gaven hun laatste toer Enz with a Bang.  Neil Finn zou de band Crowded House gaan vormen, die ook wereldwijd bekend werd en waar na een aantal jaar ook Tim Finn bij kwam spelen. Na Crowded House begon hij een solocarrière. Ook heeft hij samen met zijn broer Tim albums uitgebracht onder de noemer Finn Brothers.

Tim Finn begon een solocarrière, zijn grootste hit was ‘Fraction too much friction’. Hij was ook kort lid van Crowded House. En wat waren de hit resultaten in Nederland voor de Steunplaat ‘History never repeats’ van Split Enz?  Nihil, jammer genoeg.

 
Translate »
Share This