• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Son Mieux zet kleurrijk geluid neer met hun nieuwe single ‘Multicolor’. Energiek, upbeat en sprankelend, zoals we van de Haagse band gewend zijn. NPO 3FM heeft ‘Multicolor’ dan ook deze week uitgeroepen tot 3FM Megahit.  Son Mieux staat momenteel weer te stralen op de planken van de vele podia waar ze door de coronapandemie lange tijd niet op konden treden.  En dat terwijl ‘The Mustard Seed’, het tweede album van de band, al enige tijd uit is.

Om zo’n lange periode niet te kunnen optreden met nieuw materiaal voelde als een aderlating voor de band, die zo gretig stond te trappelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Gelukkig hebben ze in de tussenliggende periode hun tijd goed benut, want ze konden alsnog veel live spelen bij de verschillende radio- en TV-programma’s.

Dat is niet onopgemerkt gebleven en de jury van de Edisons hebben hen afgelopen maandagavond dan ook beloond met de Edison ‘Rock’ voor hun vorig jaar verschenen album ‘The Mustard Seed’, waarop ook de singles ‘1992’ en ‘Drive’ te vinden zijn. Een fragment uit het juryrapport laat zien dat Son Mieux muziek maakt om naar te luisteren én om live te gaan bekijken: “Deze act wil danslust teweeg brengen. Maar wel op een doordachte manier. Een flink aantal muzikanten schaaft en timmert tot de perfecte disco-rock-songs zich openbaren. Onweerstaanbaar, wervelend, met de naald van ‘opwinding’ regelmatig in het rood. Het publiek kan niet anders dan, inderdaad, dansen.”

 
Translate »
Share This