• Twitter
  • Facebook
Credits: Dwight McCann, Wikipedia

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

In de kluis vinden we vandaag deze voormalige Steunplaat terug van Frits Spits. Het is ‘Being with you’ van Smokey Robinson. De Amerikaanse zanger schreef het nummer voor zijn album met dezelfde titel:’Being with you’.  Smokey Robinson staat, samen met oprichter Berry Gordy, bekend als de belangrijkste vertegenwoordiger van Motown. Hij heeft, solo en als lid van The Miracles, zo`n zeventig hits in de Billboard Hot 100 gescoord tussen 1959 en 1990.

Met The Miracles sleepte hij twee Amerikaanse nummer 1-hits binnen met ‘The Tears of a Clown’ en ‘Love Machine, Part 1.’ .Hij componeerde en produceerde ook songs voor andere Motown-artiesten, onder wie Mary Wells (My guy), Brenda Holloway, Marvin Gaye, The Temptations en Michael Jackson. Vanaf 1973 ging hij solo. Na twee jaar sloeg hij toe met ‘Baby That’s Backatcha’, dat een nummer 1 hit werd in Amerika.  In Nederland werd ’The Tears of a clown’ in 1970 ook een top 10 hit. Dat gold echter niet voor ‘Being with you’, dat in Nederland niet verder kwam dan de Tipparade. Heel  opmerkelijk, want in Engeland werd dit een nummer 1 hit en in Amerika behaalde hij met ‘Being with you’ de 2e plaats.

 
Translate »
Share This