• Twitter
  • Facebook
Credits: Nationaal Archief, Wikipedia

Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Echter: ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot heuse classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022.

Uit de kluis diepen we vandaag Simon & Garfunkel op. Zelfs dit beroemde Amerikaanse folk duo maakte plaatjes, die hier de Nederlandse Top Veertig niet wisten te bereiken. Zoals deze ‘A Hazy Shade of Winter’.  Paul Simon schreef het nummer, dat te vinden was op de LP ‘Bookends’. Simon schreef het nummer toen hij in Engeland woonde in 1965. In het nummer beschrijft hij een hopeloze poëet met “manuscripten vol ongepubliceerde rijmen”, onzeker over wat hij bereikt heeft in zijn leven.

Een beetje bijzonder was, dat de single al in 1966 uitkwam, maar niet terecht kwam op het album ‘Parsley, Sage, Rosemary and Thyme’, die dat jaar werd uitgebracht. ‘Bookends’ verscheen twee jaar later in 1968.  Simon & Garfunkel behaalden een 13e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het werd verschillende malen gecoverd, zoals door The Bangles in 1987.

 
Translate »
Share This