• Twitter
  • Facebook

Credits: Masao Nakagami

Shane MacGowan, zanger van de Ierse band The Pogues, is overleden. Hij kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen. Het was zijn vrouw Victoria Mary Clarke , die op Instagram bekendmaakte dat “de liefde van mijn leven” er niet meer is. De twee waren ruim 32 jaar samen. Shane werd in de afgelopen jaren meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis. Sinds 2015 zat MacGowan al in een rolstoel nadat hij zijn bekken had gebroken. Afgelopen zomer kampte hij met een infectie. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis. Deze week werd hij eindelijk ontslagen en leek het juist weer beter met hem te gaan.

The Pogues werden in 1982 opgericht. De band was zeer succesvol in Engeland en Ierland met ‘The Irish rover’, die ze samen met The Dubliners uitbrachten. Deze singel behaalde in 1987 in Ierland de eerste plaats. Het meest succesvolle nummer van The Pogues werd toch wel de kerstsingel ‘Fairytale of New York’ uit datzelfde jaar.  De band maakte het nummer samen met Kirsty MacColl. Dit kerstnummer keert jaarlijks terug in de internationale streaming lijsten en is inmiddels in Engeland goed voor vier maal platina.   

MacGowan werd in 1991 uit The Pogues gezet, omdat de overige leden vonden dat hij onbetrouwbaar was. Het kwam geregeld voor dat concerten op het laatste moment moesten worden afgeblazen vanwege zijn grote drugs- alcoholgebruik,  zodat MacGowan nauwelijks meer overeind kon blijven staan.

Nadat hij uit The Pogues werd gezet, richtte de zanger daarna een eigen groep op die actief was tot begin deze eeuw. Shane bracht ook solo materiaal uit en werkte o.a. samen met Nick Cave, Steve Earle en Sinéad O`Connor.  In 2001 sloot MacGowan zich toch weer aan bij The Pogues. De groep toerde tot 2014, waarna de band uit elkaar ging. Shane MacGowan werd 65 jaar.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This