Op 29 januari 1972 komen Seemon & Marijke binnen in de Daverende Dertig met de voormalige Alarmschijf ‘I saw you’.  Achter het tweetal gaan Simon Posthuma en Marijke Koger schuil. Simon maakte deel uit van het kunstenaarscollectief The Fool; vernoemd naar een Tarot kaart. De andere leden waren Josje Leeger en de Brit Barry Finch.  Ze werden ontdekt in 1966 door een fotograaf tijdens een verblijf in een commune op Ibiza. De foto’s van die kleding werden gepubliceerd in The Times en dat was de start van een ontwerp-studio in London. Hun ontwerpen waren zeer psychedelisch, onder meer beïnvloed door de vele reizen in het Midden- en Verre Oosten. Het maakte The Fool hot in de internationale popscene.

De opdrachten waren niet aan te slepen! Zo waren ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de kleurrijke kleding van The Hollies op hun album ‘Evolution’, de kleding en hoesontwerp van The Move’s debuutalbum, maar ook de kleding voor de mannen van Cream en Procol Harum. Ook ontwierpen ze posters, o.a. voor Bob Dylan.

Maar het beroemdst zijn ze toch wel vanwege de kleding, ontwerpen en decoraties voor The Beatles in 1966 en 1967. Samen maakten ze twee elpees; eentje als The Fool en eentje als duo Seemon & Marijke. Als duo leverden ze het album ‘Son Of America’ af, dat geproduceerd werd door Graham Nash met gastbijdragen van Rita Coolidge, Joni Mitchell en Booker T. Jones.   Van deze plaat werd ‘I saw you’ een joekel van een hit. Het nummer bereikte de 3e plaats in de Daverende Dertig.  Wist je trouwens dat Simon Posthuma de vader van Douwe Bob was?

 
Translate »
Share This