Vandaag viert Sandra Ann Lauer haar 58e verjaardag. We kennen haar beter (als de Duitse zangeres, die in 1985 wereldwijd wist te scoren met (I’ll never be) ‘Maria Magdalena’. Ze won op jonge leeftijd  een talentenjacht met een vertolking van een nummer van Olivia Newton-John. Een producer ontdekte haar talent en in 1976 nam ze haar eerste single ‘Andy Mein Freund’ op. Drie jaar later werd Sandra leadzangeres van de groep Arabesque.  Deze groep, een trio in dezelfde stijl als Luv’, was vooral populair in Japan.

Zestien albums verder viel Arabesque uit elkaar (1985) en begon Sandra met een solocarrière in Duitsland. Haar single ‘Japan Ist Weit’(de Duitstalige versie van de hit Big in Japan van Alphaville) werd echter geen succes. Haar vriend Michael Cretu, die al jarenlang producer was van veel bekende artiesten, zoals Boney M en Goombay Dance Band, creëerde daarop een team van nieuwe mensen rondom Sandra.

Haar artiestennaam werd veranderd in “Sandra” en een van de mensen van het nieuwe team, tekstschrijver Hubert Kemmler (Hubert K.), kwam met het idee de nieuwe single te vernoemen naar ‘Maria Magdalena’, een vrouw uit het Nieuwe Testament. De single werd een grote internationale hit en bereikte in 21 landen de nummer 1-positie, zo ook in de Nederlandse Top Veertig.  Een jaar later werd ze 2e op het Songfestival van Tokio met het nummer ‘In The Heat Of The Night’, dat ook uitgroeide tot een hit. In 1987 bereikte haar cover van ‘Everlasting love’ in Nederland opnieuw een top tien notering.  Daarna was Sandra nauw betrokken bij het project Enigma. Zo zong ze de vrouwelijke vocalen op de Nederlandse nummer 1-hit ‘Sadeness’.

 
Translate »
Share This