• Twitter
  • Facebook

Lange tijd was Sandra van Nieuwland niet meer te zien op de Nederlandse TV, maar gisteravond was zij terug tijdens het muziekprogramma Better than ever, met Waylon en Martijn Krabbé. In dit programma zie je vele verschillende talenten terug uit Idols, Starmaker, X-Factor en The Voice of Holland. Sandra van Nieuwland nam deel aan het derde seizoen van The Voice of Holland en veranderde alles wat zij deed in goud. Op een gegeven moment stond Sandra met drie singles tegelijk in de top tien van de Nederlandse Top Veertig.

“Ik had echt geen idee wat er ging gebeuren toen ik eraan begon”, zei Sandra van Nieuwland tegenover Martijn Krabbé. Zij zat in een tumultueuze periode van haar leven: ze lag als moeder van drie kinderen in een scheiding.  “Muziek maakte ik wel, maar ik had er verder nooit iets mee gedaan. Toen dacht ik: ik ga het gewoon doen. Iets wat ik daarvoor misschien niet zo snel zou hebben gedaan. Eigenlijk was ik gewoon verdrietig en het was zwaar. Ik was alleen, met de kindjes en er was van alles aan de hand. Dan doe je mee aan zo’n programma en dan wordt het zó groot, zó tegenstrijdig.” Ondanks al haar persoonlijke leed was ze toen korte tijd razend populair. Martijn refereerde daar aan, door te zeggen dat ze meer hits had gescoord dan Waylon.  Van Nieuwland: „Laten we eerlijk zijn, ik had het graag wat beter verdeeld. Elk jaar een hitje zou wel fijn zijn geweest in plaats van alles in één keer.”

Sandra won later in haar carrière nog een Edison, sleepte platina binnen en maakte vijf albums. Haar nieuwe single ‘Tiny dancer’ is een cover van Elton John, die deze single schreef met Bernie Taupin.

 
Translate »
Share This